Ruladă ca acasă din carne tocată de porc în aluat împletit!

Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie doar de puțină dibăcie și de un strop de inspirație. Rulada din carne tocată este deosebită la gust, fragedă, bine legată, interesantă ca aspect, armonioasă ca textură și este potrivită pentru mese speciale și evenimente deosebite, deoarece pe lângă faptul că este foarte gustoasă, arată și apetisant! Poftă bună să aveți!

Ingrediente

– 50 g de unt

– 1 ceapă tocată

– 1 cățel de usturoi

– 2 linguri de pătrunjel tocat

– 700 g de carne tocată de porc

– 2 lingurițe de muștar

– 1 ou

– 450 g de aluat foietaj

– 3 ouă fierte

– sare și piper negru după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul până la 180 de grade.

2. Prăjiți într-o tigaie cu unt, ceapa, usturoiul și pătrunjelul, la foc mic.

3. Puneți amestecul din tigaie în tocătura de carne, adăugați oul bătut (lăsați puțin deoparte pentru a unge la final rulada) și muștarul. Asezonați cu sare și piper și amestecați bine compoziția.

4. Tăiați ouăle fierte în jumătăți.

5. Întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulară.

6. Plasați pe centru aluatului jumătate din cantitatea de tocătură, aranjați peste tocătură ouăle fierte și acoperiți cu cealaltă jumătate din tocătura de carne.

7. Apoi, cu ajutorul unei role de patiserie, faceți pe părțile laterale (stânga și dreapta), la 2 cm distanță, niște tăieturi paralele, sub un unghi de circa 45 de grade. „Înveliți” umplutura cu partea superioară și inferioară de aluat (părțile care nu au fost tăiate).

8. „Împletiți” rulada, alternând o fâșie din dreapta cu una din stânga. Fâșiile trebuie să se suprapună ușor. Dacă v-a mai rămas aluat, puteți să îl folosiți pentru ornament.

10. Ungeți rulada cu oul rămas și coaceți-o timp de 40 de minute, până se rumenește.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1