Rulada cu mac din caietul bunicii – cea mai gustoasă! Mi-a ieșit din prima.

Vă plac ruladele cu mac? Atunci încercați această rețetă simplă din caietul bunicii și veți obține din prima desertul mult dorit. Rulada se prepară din aluat pufos și moale și este umplută cu un strat generos de umplutură dulce de mac – un desert delicios, care poate topi inima oricui. Pentru un gust mai bogat puteți adăuga în umplutură stafide sau nuci mărunțite. Savurați rulada cu un ceai fierbinte!

INGREDIENTE

-200 g de mac

-200 g de zahăr

-0.5 l de apă

-1 linguriță de sare

-1 ou

-1 lingură de lapte

-500 g de aluat scafandru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți umplutura de mac. Fierbeți apa, presărați macul spălat și fierbeți timp de 30 de minute. Scurgeți apa printr-o sită fină și dați macul prin mașina de tocat de 3 ori, adăugând zahărul și sarea.

2. Așezați aluatul pregătit pe o masă unsă cu ulei. Împărțiți-l în 2-4 părți (după cantitatea de rulade). Întindeți fiecare parte într-un strat de grosime medie, distribuiți umplutura uniform și rulați aluatul cu grijă.

3. Ungeți tava cu ulei și așezați ruladele. Spargeți oul într-un bol, adăugați laptele și amestecați. Ungeți ruladele cu amestecul obținut și puneți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1