Ruladă de bezea, de la un bucătar profesionist: un desert de casă extraordinar!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de ruladă de bezea cu umplutură – un desert extraordinar, gătit cu propriile mâini. Deși pentru mulți rulada de bezea este o delicatesă din restaurante, totuși acesta poate fi gătit în condiții casnice. Datorită acestei rețete veți reuși să gătiți un desert special cu mare succes. Delicată și aerată, de parcă este gătită din nori. Această ruladă ispititoare la gust vă va cuceri din prima!

INGREDIENTE BEZEA 

– 5 albușuri

– 1 pahar de zahăr

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE CREMĂ 

– 390 g de frișcă

– 1 lingură de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE UMPLUTURĂ 

– 1 pahar fructe de pădure congelate

– puțin zahăr

– 1 lingură de amidon

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți bezeaua: spălați bine bolul în care veți bate albușurile. Puneți albușurile în bol și bateți-le încontinuu la viteza medie, timp de 10 minute, dar ar fi mai bine chiar un sfert de oră. Apoi, fără întrerupere adăugați 1 priză de sare și bateți ingredientele timp de 2-3 minute. Încorporați treptat zahărul, bătând încontinuu ingredientele, până obțineți o compoziție omogenă cu vârfuri tari. Deci, principalul lucru – bateți ingredientele încontinuu!

2. Tapetați tava de copt cu hârtie de foarte bună calitate sau cu covorașul de silicon. Răspândiți bezeaua în tava tapetată și uniformizați-o. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 150°C, pentru aproximativ 20-30 de minute, până se va rumeni ușor. Ar trebui să obțineți un blat de bezea crocant la exterior și moale în interior. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

3. Scoateți tava din cuptor și acoperiți-o cu un fragment de hârtie. Răsturnați cu grijă blatul cu tot cu hârtie pe suprafața de lucru. Lăsați blatul să se răcească complet.

4. Pregătiți umplutura: combinați într-o cratiță zahărul cu fructele de pădure. Puneți cratița pe foc și fierbeți umplutura până se va îngroșa puțin, apoi adăugați amidonul. Amestecați umplutura și mai fierbeți-o timp de 2-3 minute. Opriți focul. Lăsați umplutura să se răcească.

5. Pregătiți crema: bateți frișca cu zahărul pudră într-un bol aparte. Ungeți generos toată suprafața blatului cu cremă, apoi răspândiți deasupra umplutura. Rulați blatul cât mai atent, ținând hârtia. Puțin se va sfărâma blatul în timp ce-l rulați, dar nu este o problemă.

6. Înfășurați rulada în folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 2-3 ore. Scoateți deliciul din frigider, îndepărtați cu grijă folia alimentară și puneți-l pe un platou de servit.

7. Puteți decora deliciul apetisant cu niște fructe de pădure sau ciocolată rasă. Serviți delicatesa extraordinară cu cea mai mare plăcere, alături de o cafeluță!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1