Ruladă de brânză cu mac

Această ruladă este dedicată tuturor iubitorilor de brânză și mac. În această rețetă am combinat 2 ingrediente preferate ca în final să obțineți o rolă delicioasă, aromată, moale și delicată. Umplutura din mac dulce și stafide completează ideal aluatul din brânză de vaci. Chiar dacă nu vă place brânza, încercând această ruladă, veți cere cu siguranță încă o porție.

Ingrediente pentru aluat

– 250 g de făină

– 125 g de brânză de vaci

– 50 g de zahăr

– 75 ml de ulei

– 75 ml de lapte

– 2 lingurițe de praf de copt

– o priză de sare

Ingrediente pentru umplutură

– 70-100 g de mac

– 100-150 g de zahăr

– ⅔ pahar de lapte

– 1 ou

– o mână de stafide

Mod de preparare

1. Pregătiți umplutura. Turnați macul într-un vas și spălați-l de impurități. Scurgeți apa și turnați laptele, puneți pe foc la fiert.

2. Blanșați stafidele.

3. Fierbeți macul până se absoarbe tot laptele.

4. Adăugați zahărul și stafidele scurse.

5. Pregătiți aluatul. Cerneți într-un bol făina cu praful de copt și sarea. Adăugați uleiul, laptele, brânza și zahărul, frământați aluatul cu mâinile sau cu ajutorul mixerului (cu cârligele de fixare). Aluatul trebuie adunat într-o bilă și să fie lipicios.

6. Presărați masa de lucru cu făină și întindeți aluatul într-un strat de mărimea 30×20 cm. Tăiați aluatul pe lungime în 2 părți. Puneți umplutura de mac lăsând 2 cm din toate părțile.

7. Lipiți marginile ruladelor. Împletiți-le (rulați-le sub formă de rolă) și așezați-le pe o formă pentru chec sau tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți ruladele cu ou (lapte).

8. Coaceți la cuptor, la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea, care trebuie să fie uscată. Scoateți rulada din cuptor, lăsați să se răcească apoi tăiați-o.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1