Ruladă de macrou cu cașcaval și legume.

Macroul este un pește foarte aromat și sănătos. Astăzi vă prezentăm o rețetă mai deosebită potrivită pentru o masă festivă. Aveți nevoie de puțină răbdare pentru a o găti, în schimb rezultatul va depăși așteptările. Rulada de pește iese foarte gingașă și extrem de gustoasă. Legumele și cașcavalul se îmbină perfect cu scrumbia.

INGREDIENTE

-2 scrumbii

-100 g de cașcaval

-1 ceapă

-1 morcov

-1 cățel de usturoi

-0.5-1 ardei gras

-verdețuri după gust

-sare, piper negru măcinat, după gust

-2-3 linguri de ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dezghețați scrumbia până la temperatura camerei.

2. Curățați legumele, tăiați cuburi ceapa și ardeiul gras. Dați morcovul prin răzătoare mare, tăiați usturoiul în 4 bucăți.

3. Căliți usturoiul în ulei încins. De îndată ce emană o aromă plăcută scoateți-l din tigaie. În același ulei căliți ceapa și morcovul până este aproape gata, apoi adăugați ardeiul, căliți legumele încă câteva minute și luați tigaia de pe foc. Adăugați la final verdețurile. Condimentați după gust.

4. Pregătim scrumbia. Îndepărtați capul la fiecare pește, îndepărtați măruntaiele, spălați-o în interior. Îndepărtați atent coloana vertebrală și oasele mai mărunte. Condimentați fiecare fileu de pește. Dacă vă place peștele cu lămâie, atunci stropiți scrumbia cu suc de lămâie. Cred că vor fi arome suficiente de la pește și legume, mie îmi pare lămâia de prisos, dar fiecare o prepară după gustul său.

5. Presărați cașcaval din plin peste pește. Cașcavalul ras îl puteți înlocui cu cașcaval tăiat felii după mărimea peștelui.

6. Împărțiți legumele aproximativ în 4 părți. Puneți câte puțin la marginea fiecărui pește.

7. Formați rulade, fixați cozile peștelui cu scobitori. Puneți în tavă și dați-o în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.

8. Ruladele din scrumbie cu cașcaval și legume sunt gata! Scoateți scobitorile și serviți-le cu plăcere!

9. O porție poate fi formată din 1-2 rulade.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!