Ruladă de pandișpan – atât de gustoasă și gingașă, încât se topește în gură!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de ruladă delicioasă, pregătită în condiții casnice. Mulți cumpără astfel de rulade din comerț, dar prăjiturile de casă sunt mult mai gustoase. Vă recomandăm să gătiți o astfel de prăjitură în bucătăria dvs, deoarece se prepară foarte simplu și extrem de rapid. Desertul apetisant este atât de gustos și gingaș, încât se topește în gură.

INGREDIENTE  PENTRU BLAT 

– 3 ouă

– 100 g de făină cernută

– 2 linguri de unt

– 1/4 pahar de lapte

– 40 g de amidon

– 2/3 pahar de zahăr

– 1 linguriță rasă praf de copt

– 1/4 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– cremă, gem, lapte condensat sau pastă de ciocolată

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți laptele și adăugați untul. Aduceți amestecul până la fierbere și opriți focul. Lăsați amestecul să se răcească până la temperatura camerei.

2. Spargeți ouăle într-un bol aparte și adăugați zahărul. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până se va mări în volum de 3 ori (aproximativ 10 minute).

3. Combinați făina cernută cu praful de copt, amidonul și sarea. Amestecați ingredientele uscate. Cerneți ingredientele uscate în bolul cu ouăle bătute. Mixați aluatul, folosind spatula, cu mișcări de jos în sus.

4. Turnați 3 linguri de aluat în amestecul de lapte și unt. Amestecați, apoi uniți amestecul cu aluatul. Omogenizați aluatul.

5. Tapetați tava de copt cu hârtie și turnați aluatul, răspândind-ul și uniformizând-ul pe toată suprafața acesteia, folosind spatula.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 12-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Aveți grijă să nu uscați blatul prea tare. Faceți testul scobitorii.

7. Scoateți blatul din cuptor, rulați-l cu tot cu hârtie și puneți deasupra acestuia un prosop umed. Lăsați blatul rulat timp de 5 minute. Derulați blatul, îndepărtați hârtia și ungeți-l cu umplutura dorită. Rulați blatul.

8. Puneți rulada pe un platou și decorați-o cu zahăr pudră (ciocolată topită sau glazură).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1