Rulada de pui în ambalaj Tetra Pak – un mezel de casă deosebit de apetisant și delicios!

Vă prezentăm rețeta unei rulade de pui deosebit de delicioase. Aceasta se prepară uimitor de simplu, din ingredientele preferate. Obțineți o ruladă de casă aromată, delicioasă și aspectuoasă, ce este perfectă pentru a fi servită în calitate de aperitiv la masa de sărbătoare. Oaspeții vor fi siguri de faptul că ați petrecut ore în șir la bucătărie. Experimentați cu ingredientele preferate și obțineți de fiecare dată o nouă capodoperă culinară.

INGREDIENTE

– 1 pui

– măsline negre

– măsline verzi

– adjică

– 2 pachețele de gelatină

– sare

– condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dezosați carnea de pui. Tăiați-o bucăți mari și amestecați-o cu măslinele verzi, adjica, condimentele și sarea. Presărați carnea cu gelatina.

2. Pregătiți o cutie de suc (ambalaj Tetra Pak). Înveliți-o cu folie alimentară sau cu folie de aluminiu.

3. Umpleți cutia cu carne de pui. Aranjați carnea cât mai dens. Turnați în cutie puțină apă, astfel încât aceasta să acopere puțin carnea.

4. Dați cutia cu carne la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 90 de minute. Dacă nu dispuneți de un cuptor, puteți fierbe carnea într-o cratiță cu apă. Acoperiți cratița cu un capac sau cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Astfel, cutia nu va ieși la suprafață.

5. Scoateți cutia cu carne din cuptor (sau cratiță) și lăsați-o să se răcească. Dați cutia (în poziție verticală) la frigider peste noapte. Tăiați rulada felii.

Notă: La prepararea ruladei puteți folosi o cutie de suc sau una de lapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1