Ruladă de pui cu bacon și ciuperci! O aromă incredibilă, iar gustul nici nu poate fi redat prin cuvinte!

Vă prezentăm o rețetă de ruladă de pui cu ciuperci – o vedetă adevărată pe masa de sărbătoare! Rulada de pui este un deliciu ce nu lasă pe nimeni indiferent. Rulada poate fi pregătită cu orice umplutură, după gust. Aceasta poate fi servită atât fierbinte cu garnitura preferată, cât și în calitate de aperitiv la o cină romantică sau la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

– 1 kg piept de pui

– 1 pahar de ciuperci uscate

–  200 g de bacon

– 2 cepe

– 1-2 linguri de unt

– 1 morcov

– 3 cartofi

– 1 linguriță de zira

– 2-3 căței de usturoi

– sare

–  piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați pieptul de pui și tocați-l cu ajutorul mașinii de tocat carne.

2. Curățați o ceapă și usturoiul. Dați-le prin mașina de tocat carne. Adăugați-le în bolul cu carne, potriviți cu sare, piper și condimente. Amestecați.

3.  Înmuiați într-un vas mai mic ciupercile pentru 2-3 ore. Tocați ciupercile și înăbușiți-le într-o tigaie, timp de 15-20 de minute (cu puțină apă).

4. Curățați ceapa și morcovul. Tăiați ceapa cuburi iar morcovul dați-l prin răzătoarea mare.

5. După ce se evaporă lichidul din tigaia cu ciuperci, adăugați untul, ceapa și morcovul. Amestecați legumele. Potriviți cu sare și prăjiți timp de 10 minute.

6. Curățați cartofii, tăiați-i cuburi mici și fierbeți-i. Preparați un piure din cartofi. Amestecați ciupercile cu piureul. Ați obținut o umplutură apetisantă și aromată.

7. Aranjați folia de aluminiu pe suprafața de lucru. Așezați pe aceasta baconul, tăiat fâșii, carnea tocată și umplutura.

8. Rulați bacon-ul cu ajutorul foliei de aluminiu. Aranjați rulada pe tava de copt.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade, pentru 50 de minute. Îndepărtați folia de aluminiu cu 10 minute înainte ca rulada să fie gata și rumeniți-o la grătar. Aranjați rulada apetisantă pe un platou.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1