Cine a spus că salamul trebuie întotdeauna afumat sau copt?! Iată o rețetă ce nu va dezamăgi niciodată!

Vă prezentăm o rețetă de ruladă delicioasă de pui cu ciuperci. Dacă preferați pieptul de pui și vă doriți un fel de mâncare mai puțin obișnuit, atunci rețeta de mai jos este cea mai bună opțiune. Obțineți un aperitiv savuros, fin, puțin picant și foarte aromat. Acesta este mult mai delicios și deloc nociv în comparație cu salamul din comerț. Rulada este perfectă atât pentru sandvișuri, cât și pentru a fi servită în calitate de aperitiv la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

– 700-800 g piept de pui

– 150-170 ml de frișcă

– 20 g de gelatină

– 1 linguriță de coriandru

– 4 căței de usturoi

– 150-200 g de ciuperci champignon

– 3 albușuri

– 0.5 linguriță ardei roșu măcinat

– 0.5 linguriță de nucșoară

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dați carnea prin mașina de tocat.

2. Tăiați ciupercile cuburi. Amestecați-le cu carnea tocată.

3. Potriviți cu sare, piper negru măcinat și condimente. Amestecați.

4. Adăugați albușurile și amestecați bine. Apoi, adăugați frișca și gelatina. Iarăși amestecați bine. Adăugați usturoiul tocat.

5. Pliați un fragment de hârtie de copt în două straturi. Umeziți-o cu apă curată. Aranjați pe hârtie o porție din amestecul cu carne și formați o ruladă. Rulați carnea cât mai dens și legați capetele hârtiei. La fel, treceți cu ață pe toată lungimea ruladei obținute.

6. Aranjați ruladele într-o cratiță de dimensiunea potrivită. Turnați în cratiță apă și puneți-o pe foc. Când apa va începe să fiarbă, faceți focul mai mic și fierbeți ruladele timp de 60 de minute. Luați cratița de pe foc. Scoateți ruladele din apă și lăsați-le să se răcească. Dați ruladele la frigider pentru 5-7 ore.

7. Îndepărtați hârtia de copt și tăiați rulada felii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1