Ruladă de pui cu ouă, la cuptor – simplu, economic și foarte gustos! Aperitivul ce e mereu pregătit de mama pentru Revelion!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de ruladă cu carne de pui și ouă. Preparând acest fel de mâncare, veți obține un aperitiv cu adevărat regal. Nu este nimic complicat, aveți nevoie doar de puțin timp și dragoste. Acest aperitiv o să vă surprindă cu gustul său delicat și intens în același timp.

INGREDIENTE  

– 1 pui de 1,7 – 2,0 kg

– 1,5 linguriță de sare

– piper negru măcinat după gust

– 1/2 linguriță de boia roșie

– 4-5 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU OMLETĂ 

– 5 ouă

– 1 priză de sare

– 200 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine puiul, apoi îndepărtați oasele. Aveți grijă să nu tăiați pielea. Începeți de la piept, apoi treceți la îndepărtarea oaselor pulpelor și aripilor. Apoi îndepărtați oasele spatelui.

2. Uniformizați ”blatul” din carne obținut (tăiați bucățile proeminente de carne și umpleți spațiile goale unde este necesar). Apoi, acoperiți-l cu folie alimentară și frăgeziți-l.

3. Potriviți ”blatul” din carne cu sare și piper negru măcinat. Răspândiți usturoiul zdrobit. Lăsați blatul să se pătrundă cu arome.

4. Pregătiți omleta: spargeți ouăle într-un bol aparte, potriviți-le cu sare și bateți-le ușor. Apoi adăugați laptele și mixați ingredientele.

5. Luați o formă de copt dreptunghiulară, potrivită cu mărimea blatului obținut și ungeți-o cu ulei vegetal. Turnați și răspândiți amestecul de omletă în formă.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Așezați ”blatul” din carne pe un fragment de folie de aluminiu, apoi răsturnați deasupra omleta fierbinte. Rulați-l.

8. Presărați partea de sus a ruladei cu boia roșie. Înfășurați rulada în 2-3 straturi de folie de aluminiu.

9. Tapetați tava cu hârtie de copt și puneți în aceasta rulada obținută.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 60-70 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

11. Scoateți deliciul din cuptor, lăsați-l să se răcească, apoi dați-l la frigider pentru 3-4 ore.

12. Tăiați rulada felii și puneți-o pe un platou. Puteți servi rulada apetisantă alături de legume, verdeață sau sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1