Ruladă de pui deosebit de delicioasă – o adevărată vedetă pe masa de sărbătoare! Un deliciu pe gustul celor mai iscusiți gurmanzi!

Rulada de pui pregătită în condiții casnice este un deliciu ce nu lasă pe nimeni indiferent. Din cele mai simple ingrediente obțineți un aperitiv deosebit de apetisant și aromat. Nimeni nici nu se va aminti din mezelurile din comerț când va savura dintr-o astfel de ruladă. Pe lângă faptul că rulada poate fi pregătită cu orice umplutură după gust, aceasta poate fi servită atât fierbinte, cu garnitură, cât și rece, în calitate de aperitiv. Surprindeți-vă oaspeții cu un mezel de casă fascinant.

INGREDIENTE

-1 pui întreg

-sare

-piper negru măcinat

-gelatină (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-ciuperci champignon

-verdeață

-ouă

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SUPĂ

-apă

-frunză de dafin

-morcov (rădăcină de pătrunjel)

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS

-miere

-sos de soia

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Așezați puiul pe suprafața de lucru și tăiați capetele aripilor. Așezați-l cu pieptul orientat în sus și treceți cu cuțitul în direcția paralelă osului stern, pe ambele părți. Cu grijă, despărțiți de piept.

2. Tăiați coloana vertebrală, coastele și pelvisul, fără a deteriora pielea. Îndepărtați coloana vertebrală cu oasele, coada și părțile rămase a zonei cervicale. Tăiați tendoanele de pe aripi.

3. Tăiați tendoanele de pe femur. Îndepărtați oasele cu tot cu țesutul cartilaginos. Tăiați pieptul și extindeți părțile puiului, precum paginile unei cărți, astfel încât să umpleți cât mai uniform spațiile goale. Tăiați carnea de pe pulpe și piept în așa fel, încât stratul de carne rămas să fie de 5-7 mm (pe toată suprafața).

4. Bucățile de carne tăiate pot fi folosite pentru a umple locurile cu mai puțină carne. Acoperiți puiul cu un strat dublu de folie alimentară și frăgeziți-l, uniformizând stratul de carne.

5. Îndepărtați folia și presărați carnea cu sare și piper negru măcinat. La dorință, presărați cu gelatină. Aceasta se va prinde și va fixa bine straturile de carne.

6. Pregătiți umplutura: tăiați ciupercile și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până sunt gata. Fierbeți ouăle. Lăsați-le să se răcească și tăiați-le cuburi. Amestecați ciupercile prăjite cu ouăle și verdeața tocată. Potriviți cu condimente după gust.

7. Aranjați umplutura pe carne, într-un strat uniform, cu grosimea de aproximativ 1 cm.

8. Cu ajutorul foliei alimentare, rulați carnea cât mai strâns, astfel încât între straturi să nu rămână oxigen. Înveliți rulada în câteva straturi de folie.

9. Legați marginile ruladei cu o ață (cât mai strâns).

10. Pregătiți supa: turnați apa într-o cratiță și adăugați celelalte ingrediente. Puneți cratița pe foc și aduceți supa până la fierbere. Aceasta trebuie să fie sărată în exces.

11. Așezați o farfurie întoarsă cu susul în jos la fundul cratiței cu supă. Aranjați rulada în cratiță, pe farfurie. Astfel, folia alimentară nu se va arde. Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți rulada la foc mic, timp de 40 de minute.

12. Scoateți rulada din cratiță și lăsați-o să se răcească. Îndepărtați folia alimentară și așezați rulada într-o formă de copt.

13. Amestecați mierea cu sosul de soia și acoperiți rulada cu amestecul obținut. Dați rulada la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 15 minute. Tăiați rulada felii și aranjați-o pe un platou. Aceasta poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Notă: Rulada de pui poate fi pregătită cu orice umplutură după gust. Iată câteva variante de umplutură:

-ouă fierte cu verdeață tocată;

-ciuperci prăjite cu ceapă și morcov;

-piure de cartofi cu cașcaval și verdeață;

-ficăței de pui înăbușiți cu ceapă și prune uscate;

-ananas conservat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1