Ruladă de pui în sticlă: o alternativă extraordinară pârjoalelor

Rulada de pui preparată în condiții de casă va înlocui cu succes mezelurile din comerț. Aceasta se prepară foarte simplu și rapid și este perfectă pentru orice ocazie. Rulada de pui în sticlă este foarte gustoasă, apetisantă și frumoasă și poate fi servită ca gustare pe masa de sărbătoare sau dimineața la micul dejun. Savurați-o cu plăcere.

INGREDIENTE

-1 pui

-100 g de nuci

-30 g de gelatină

-2 căței de usturoi

-sare și condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pentru această ruladă puteți folosi un pui întreg sau file de pui. Carnea poate fi pregătită în 2 moduri: puteți fierbe carnea, preparând o supă transparentă (cu legume și verdeață) sau puteți s-o înăbușiți.

2. Puneți carnea într-o tigaie uscată la foc mic și înăbușiți-o (fără să adăugați grăsimi).

3. Asezonați carnea cu sare și piper, acoperiți-o cu un capac și continuați să înăbușiți.

4. Între timp dizolvați gelatina în apă călduță. Lăsați-o să stea până se va dizolva complet.

5. Când carnea va fi gata ( aceasta se înăbușă în suc propriu la foc mic nu mai mult de 35 de minute), lăsați-o să se răcească și separați-o de oase.

6. Apoi amestecați carnea cu gelatina dizolvată și supa (care s-a lăsat în timpul înăbușirii), turnați masa într-o sticlă și dați-o la frigider ca să se întărească.

7. Puteți adăuga în carne: nuci, ceapă și usturoi, prăjite în prealabil în ulei. Când rulada se va întări, tăiați atent sticla și scoateți rulada.

8. Iată așa ruladă veți obține. Tăiați-o felii și serviți-o la masă. Puteți prepara rulada cu diferite umpluturi: nuci, legume, mazăre, porumb, verdeață și alt tip de carne.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1