Ruladă de pui ”Ochi de păun” – atunci când nu mai știi cum să-ți uimești oaspeții!

Vă prezentăm rețeta unui aperitiv deosebit de savuros și aspectuos. Rulada de pui cu spanac și ou este mai mult decât o gustare. Este atât de delicioasă, încât neapărat trebuie să fie prezentă la mesele festive. Rulada se prepară din carne tocată de pui, cu ou și spanac. Este o combinație perfectă a unor ingrediente pe cât se poate de simple și accesibile, în rezultat obținându-se o adevărată capodoperă culinară. Acest aperitiv aspectuos, gustos și suculent va adăuga o pată de culoare oricărei mese!

INGREDIENTE

-1-1.2 kg piept de pui

-1 kg carne tocată de pui

-9 ouă

-3 felii de pâine albă

-100 ml de lapte

-1 legătură de spanac

-1 ceapă

-2 linguri de unt

-sare

-piper negru măcinat

-condimente pentru pui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți 8 ouă. Lăsați-le să se răcească și curățați-le.

2. Spălați spanacul și rupeți frunzele. Turnați în vasul cu frunzele de spanac apă clocotită și lăsați-le pentru 1 minut. Deoarece veți avea nevoie de frunze drepte și nedeteriorate, aranjați frunzele într-un vas mic, suprapuneți-le și apăsați-le cu o lingură (sau o farfurie mică). Apoi, turnați apa clocotită. Spălați frunzele cu apă rece și aranjați-le pe o farfurie.

3. Curățați și tocați ceapa. Înmuiați miezul de pâine în lapte cald. Amestecați carnea tocată de pui cu ceapa, miezul de pâine, oul, sarea, piperul negru măcinat și condimentele pentru pui. Amestecați bine. În cazul în care va rămâne carne, o puteți folosi la prepararea pârjoalelor.

4. Tăiați pieptul de pui felii. Acoperiți fiecare porție de carne cu folie alimentară și frăgeziți-o, până veți obține o felie foarte subțire. Presărați carnea cu sare și piper negru măcinat.

5. Înveliți 7 ouă fierte cu frunze de spanac.

6. Ungeți o formă de copt cu unt și aranjați în aceasta feliile frăgezite de carne. Păstrați câteva felii de carne pentru a acoperi rulada.

7. Aranjați în formă o parte din carnea tocată. Cu mâinile umede uniformizați-o. Apoi, aranjați ouăle învelite în spanac.

8. Acoperiți ouăle cu carne tocată, apoi cu feliile de piept de pui. Ungeți rulada cu unt.

9. Acoperiți rulada cu folie de aluminiu și coaceți-o în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 1 oră și 45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. După aproximativ 60 de minute de coacere, îndepărtați folia de aluminiu și coaceți rulada încă timp de aproximativ 45 de minute. Dacă pregătiți o rulada de dimensiuni mai mici, veți avea nevoie de mai puțin timp pentru a o coace.

10. Lăsați rulada să se răcească. Ungeți rulada cu puțin unt topit apoi decorați-o cu un albuș și gălbenuș ras. Tăiați rulada felii subțiri.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1