Ruladă de pui, pregătită în condiții casnice – un deliciu ce va fi pe placul întregii familii! Fiul meu nu pleacă la școală fără o porție din acest mezel de casă fascinant!

Rulada de pui este o gustare deosebit de aromată și gustoasă, mai ales dacă este pregătită în condiții casnice. Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu un mezel de casă natural, fără conservanți și aditivi chimici, atunci rețeta de mai jos este exact ceea de ce aveți nevoie. Din cele mai simple ingrediente și cu minim efort obțineți o ruladă atât de apetisantă, încât aceasta cu ușurință își va găsi locul chiar și pe masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

-1.5 kg piept de pui

-3 linguri de muștar

-5 linguri ulei de măsline

-2 căpățâni de usturoi

-2 g amestec de piper (măcinat)

-1 linguriță de coriandru măcinat

-4 linguri boia de ardei

-4 linguri condimente pentru pui

-1/2 de lămâie (sucul)

-60 g de gelatină

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și tocați usturoiul. Scurgeți lămâia de suc. Tăiați carnea de pui bucăți mai mici. Amestecați carnea cu usturoiul, sarea, condimentele, uleiul, sucul de lămâie și gelatina.

2. Turnați amestecul obținut în câteva pungi de copt, formând astfel câteva porții egale. Legați bine pungile și dați carnea la frigider peste noapte.

3. Scoateți carnea din frigider. Înveliți fiecare porție în folie de aluminiu și așezați-o pe o tavă de copt.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru aproximativ 45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Scoateți carnea din cuptor și lăsați-o să se răcească.

5. Puneți o greutate deasupra și dați-o la frigider pentru 6-8 ore. Serviți rulada tăiată felii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1