Ruladă delicioasă cu gem. În doar 6 minute veți savura ceaiul cu un desert extrem de gustos.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă delicioasă de ruladă cu gem, care se prepară foarte repede și ușor și este ideală atunci când vă doriți ceva dulce sau o gustare pentru a savura ceaiul preferat.

Această ruladă are blatul moale și fin din pandișpan, iar umplutura este din gem, puteți folosi orice fel de umplutură, cremă de vanilie, dulceață, lapte condensat. Experimentați și preparați o ruladă super rapidă și extrem de gustoasă.

Ingrediente

-55 g de făină

-55 g de zahăr

-o priză de sare

-2 lingurițe de praf de copt

-2 ouă

-5 linguri de gem

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați primele 4 ingrediente (făina, zahărul, sarea și praful de copt), apoi adăugați 2 ouă și bateți toate ingredientele până veți obține o masă omogenă.

2. Tapetați tava cu hârtie de copt și ungeți-o cu unt sau ulei. Distribuiți uniform aluatul și puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

3. Coaceți timp de 6 minute, până când partea de sus a aluatului va căpăta o nuanță aurie.

4. Cât timp blatul se coace, puneți pe foc o cratiță de metal, turnați un pic de gem și încălziți-l ușor. Puteți folosi orice tip de gem, dar cel mai potrivit este cel de căpșuni (alegeți după gust).

5. Luați gemul de pe foc și scoateți blatul din cuptor. Înlăturați hârtia de copt și ungeți o parte de blat cu gemul cald, rulați blatul într-o rolă și presărați-o din belșug cu zahăr pudră.

6. Lăsați rulada să se răcească și puteți infuza ceaiul.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1