Ruladă delicioasă cu mere – aluatul cu brânză de vaci este uimitor! Un desert de casă irezistibil!

Vă prezentăm o rețetă de ruladă delicioasă cu mere. Aluatul pentru ruladă se prepară cu brânză de vaci, obținându-se deosebit de fin, moale și delicios. Este un desert de casă foarte aromat și apetisant, cu umplutură delicioasă și suculentă. Bucurați-i pe cei dragi cu o astfel de ruladă și aceasta va fi foarte des solicitată de către toți membrii familiei.

INGREDIENTE

-200 g de făină

-100 g de unt

-200 g brânză de vaci

-1 linguriță praf de copt

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-2-3 mere

-50-100 g de stafide

-2 linguri de zahăr brun

-1 lingură suc de lămâie

-1 gălbenuș

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută cu untul, brânza de vaci, praful de copt și 1 priză de sare. Frământați aluatul. Înveliți-l în folie alimentară și dați-l l frigider pentru 30 de minute.

2. Spălați și curățați merele. Tăiați-le cuburi. Stropiți-le cu sucul de lămâie și amestecați-le cu stafidele spălate și zahărul. La dorință, puteți adăuga puțină scorțișoară măcinată.

3. Împărțiți aluatul în 2 părți. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat subțire. Aranjați pe fiecare blat câte o jumătate din umplutura pregătită. Rulați blaturile.

4. Ungeți ruladele obținute cu gălbenuș bătut.

5. Coaceți ruladele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 30 de minute. Presărați ruladele cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1