Ruladă rapidă cu orice fructe de sezon – un desert deosebit de apetisant și aromat!

Vă prezentăm rețeta unei rulade delicioase cu zmeură. Obțineți un desert fin și aromat într-un timp record. Este rețeta perfectă pentru zilele în care nu dispuneți de prea mult timp pentru a găti sau dacă v-ați pomenit cu oaspeții în prag. Rulada se prepară uimitor de simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Folosiți de fiecare dată crema sau fructele preferate și bucurați-i pe cei dragi cu prăjituri de casă uimitor de delicioase.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-2 ouă

-380 ml de lapte condensat 

-1 pahar de făină

-1 linguriță praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-400 ml de smântână 20%

-200 ml de frișcă 33%

-170 g de zahăr pudră

-1 pahar de zmeură sau alte fructe de sezon

-zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul.

2. Pregătiți aluatul: într-un bol, bateți ouăle cu laptele condensat, făina cernută și praful de copt. Folosiți un tel. Obțineți un aluat omogen.

3. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Cel mai bine e să încălziți tava de copt la cuptor, timp de 5 minute. Astfel, blatul se va coace mai repede.

4. Turnați aluatul pe tava de copt. Uniformizați-l cu ajutorul unei spatule, astfel încât acesta să acopere toată suprafața tăvii.

5. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 8-12 minute. Obțineți un blat bine prăjit pe o parte și puțin lipicios pe cealaltă parte (din cauza laptelui condensat).

6. Rulați blatul, cu tot cu hârtie, cât mai strâns. Dați-l rulada obținută la frigider.

7. Pregătiți crema: amestecați smântâna cu zahărul pudră și frișca. Bateți amestecul până acesta se va îngroșa și veți obține o cremă. La dorință, puteți folosi orice altă cremă preferată.

8. Scoateți rulada din frigider, desfaceți blatul și îndepărtați hârtia de copt. Ungeți-l cu cremă și presărați cu zmeură. Rulați blatul. La dorință, puteți folosi orice alte fructe preferate.

9. Presărați rulada cu zahăr pudră.

Notă: Dacă blatul s-a rupt puțin, înveliți rulada în folie de aluminiu și dați-o la frigider pentru 1 oră.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1