Ruladă delicioasă de dovlecei cu cașcaval – copiii o adoră!

Vă prezentăm astăzi o rețetă minunată de ruladă aspectuoasă de dovlecei cu cașcaval. Ingredientele preferate într-o singură ruladă! Încercați-o și uimiți-i pe cei dragi cu un deliciu incredibil de savuros și sățios. Rulada de dovlecei reprezintă un mic dejun perfect, pe care nu trebuie să-l ratați în acest sezon. Dovleceii pregătiți astfel vor fi pe placul chiar și celor mai iscusiți gurmanzi.

INGREDIENTE

– 300 g de dovlecei

– 4 ouă

– sare după gust

– 0,5 linguriță de usturoi uscat măcinat

– 1 linguriță boia de ardei

– 2 fire de pătrunjel

– 130 g de cașcaval

– 15 ml de ulei vegetal pentru prăjit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tapetați bolul cu o plasă de tifon, pliată în 4 straturi. Dați dovleceii prin răzătoarea mare în bolul cu plasa de tifon.

2. Faceți o pungă din plasa de tifon și scurgeți sucul dovleceilor. Puneți dovleceii rași într-un bol adânc și spargeți ouăle.

3. Spălați verdeața și tocați-o mărunt. Adăugați verdeața în bolul cu dovlecei. Potriviți ingredientele cu sare și condimente. Amestecați.

4. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

5. Puneți 2-3 linguri de aluat pe o tigaie încinsă cu ulei și uniformizați-l în formă de clătită. Prăjiți clătita la foc mic.

6.  Când partea de jos se va rumeni, presărați cu cașcaval ras. Începeți să formați o ruladă. Păstrați o distanță de aproximativ 1,0-1,5 cm de la margine.

7. Dați rulada la marginea tigăii. Iar turnați aluat în tigaie, răspândiți-l, uniformizați-l și uniți-l cu marginea goală a clătitei precedente. Prăjiți la foc mic, până partea de jos se va rumeni. Presărați cașcavalul ras și rulați la fel precum în pasul precedent.

8. Procedați în acest mod până se va termina aluatul.

9. Acoperiți rulada cu capac și coaceți timp de 3-4 minute.

10. Aranjați rulada apetisantă pe o farfurie. Acoperiți cu o grilă de smântână sau sos preferat și serviți cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1