Ruladă delicioasă de ouă cu crenvurști – mi-aș fi dorit să știu această rețetă mai înainte!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă mai puțin obișnuită de ruladă apetisantă din ouă cu crenvurști. Este o gustare rumenă și aromată, ce se prepară uimitor de simplu și rapid. Dacă nu dispuneți de prea mult timp pentru a găti, mai ales dimineața, această rețetă vă salvează. În doar câteva minute obțineți un mic dejun perfect, pe placul tuturor.

INGREDIENTE  

– 1 crenvurșt

– 50-70 g de cașcaval

– 2 ouă

– 1 lingură plină de amidon sau făină cernută

– 3 linguri de lapte

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

2. Spargeți ouăle într-un bol mic, adăugați 1 lingură plină de amidon, 3 linguri de lapte și potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Omogenizați ingredientele din bol, folosind furculița sau telul, până se va dizolva amidonul.

3. Puneți un crenvurșt pe tigaia încinsă, uscată. Coaceți doar până se va încălzi bine. Luați crenvurștul din tigaie și puneți-l pe o farfurie.

4. Ungeți tigaia încinsă cu puțin ulei vegetal. Turnați în tigaie 1/3 din amestecul de ou, răspândiți-l și prăjiți-l până se va rumeni ușor pe partea de jos.

5. Presărați clătita cu puțin cașcaval ras. Prăjiți clătita sub capac, până se va topi cașcavalul.

6. Așezați crenvurștul pe marginea clătitei. Rulați clătita, lăsând o margine liberă, de aproximativ 1,5-2 cm. Dați rulada la marginea tigăii. Iar turnați aluat în tigaie, răspândiți-l, uniformizați-l și uniți-l cu marginea liberă a clătitei precedente. Presărați clătita cu cașcavalul ras. Prăjiți deliciul sub capac, până se topește cașcavalul.

7. Procedați similar cu aluatul rămas. Ar trebui să obțineți o ruladă rumenă și delicioasă. Așezați deliciul pe o farfurie și serviți cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1