Ruladă delicioasă din piept de pui – cea mai bună alternativă pentru salamul din comerț! Un aperitiv perfect!

Deși mulți dintre noi suntem convinși de faptul că felurile de mâncare cu pui deja nu mai pot surprinde, venim să vă dovedim contrariul. Vă prezentăm rețeta unei rulade delicioase din piept de pui. Aceasta este cea mai bună alternativă pentru un salam din comerț. Rulada se prepară foarte simplu, fiind numai bună pentru gospodinele mai puțin experimentate în arta culinară. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu deosebit de delicios.

INGREDIENTE

– 1 kg file de pui

– 3 căței de usturoi

– 2 prize boia de ardei

– 30 g de gelatină

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați pieptul de pui bucăți mici. Îndepărtați grăsimea și puneți carnea într-un bol mai adânc.

2. Potriviți carnea cu condimente: presărați cu boia de ardei, sare și piper negru măcinat. Adăugați usturoiul presat și amestecați.

3. Adăugați în bolul cu carne gelatina și amestecați bine cu mâinile.

4. Aranjați câteva straturi de folie alimentară pe un tocător de lemn. Turnați carnea pe tocător.

5. Puneți o cratiță cu apă pe foc.

6. Rulați folia cât mai strâns, astfel încât în interior să nu fie aer. Redați-i o formă cilindrică. Legați marginile.

7. Aranjați rulada obținută în cratița cu apă clocotită. Fierbeți carnea la foc moderat timp de 1-1.5 ore. Aveți grijă ca apa mereu să acopere rulada.

8. Scurgeți apa din cratiță. Aranjați rulada pe un tocător de lemn și lăsați-o la temperatura camerei, până se va răci complet. Dați-o la frigider pentru 2 ore.

9. Îndepărtați folia alimentară și tăiați rulada felii.

Notă: La dorință, puteți decora rulada cu verdeață proaspătă, precum mărarul sau pătrunjelul. La fel, puteți folosi legume și fructe: boabe de rodie, roșii, castraveți sau sfeclă. Dacă doriți să serviți rulada la masa de sărbătoare, preparați un sos verde special pentru aceasta. Pentru sos este nevoie să amestecați o bucată mică de cașcaval cu 2-3 linguri de iaurt natural, un fir de mărar și cozi de ceapă verde. Amestecați sosul folosind robotul de bucătărie.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1