Ruladă suculentă din carne tocată și legume cu umplutură de cașcaval – o mâncare festivă care va fi savurată în câteva clipe…

“Rulada din carne tocată de porc cu umplutură de cașcaval” poate fi servită ca aperitiv pe masa festivă sau ca fel principal fierbinte la prânz. Rulada moale și suculentă este acoperită cu un strat subțire de ketchup pentru un aspect mai atrăgător. Legumele oferă ruladei un gust ușor și o culoare apetisantă, iar umplutura delicioasă de cașcaval formează niște “imagini” spiralate în timpul tăierii. Impresionați-vă ospeții cu acest produs gastronomic delicios și frumos!

Ingrediente

– 600 g de carne de porc

– 150 g de cașcaval

– 3 morcovi medii

– 3 cepe medii

– 1 ou

– 2 felii de pâine

– 1/2 linguriță de sare

– 1 lingură de ketchup

– 1 lingură de ulei

– mărar proaspăt

– câțiva căței de usturoi

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați carnea și tăiați-o cuburi. Curățați legumele și tăiați-le bucăți mari.

2. Mărunțiți carnea și legumele cu blenderul. Amestecați masa obținută, asezonați cu sare, adăugați oul și feliile de pâine înmuiate. Amestecați umplutura timp de câteva minute.

3. Așezați masa de carne sub formă de dreptunghi cu grosimea de 1.5 cm pe o folie alimentară (sau pungă subțire de plastic). Nivelați masa de carne cu degetele, ca să obțineți margini netede.

4. Tocați mărunt usturoiul și mărarul și amestecați-i. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Puneți umplutura pe stratul de carne într-un mod arbitrar.

5. Ridicați un capăt al foliei alimentare și rulați rulada.

6. Ungeți forma de copt cu ulei din plin și puneți rulada cu partea lipită în jos.

7. Coaceți rulada în cuptorul preîncălzit la 230 de grade timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade, acoperiți forma de copt cu folie de staniol și coaceți timp de 30 de minute. Scoateți rulada din cuptor și ungeți-o deasupra cu ketchup. Coaceți rulada fără folie încă timp de 10 minute. Scoateți rulada rece din formă și tăiați-o felii.

Notă: trebuie să amestecați masa de carne bine, ca să obțineți o ruladă întreagă și fără fisuri.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1