Ruladă din lipii – umplutura e desăvârșită!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de ruladă din lipii cu umplutură delicioasă. Veți obține o ruladă cu umplutură de vinete și cașcaval, cu gust fenomenal. Pregătind-o doar o singură dată, această gustare va deveni vedeta meselor de fiecare zi sau de sărbătoare. Veți obține o gustare cu o crustă aromată și crocantă, iar combinația ideală de cașcaval și legume suculente vă va cuceri din prima.

INGREDIENTE 

– 0,5 kg de vinete

– 150 g de brânză de vaci granulată

– 100 g de cașcaval

– 2 foi de lipii

– 1 roșie

– 3 căței de usturoi

– 0,5 legătură de pătrunjel

– 2 linguri de maioneză

– 2 linguri de ulei vegetal

– 20 g de unt

– 0,5-1 linguriță de sare

– 0,5-1 linguriță de piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați vinetele, îndepărtați-le codița și tăiați-le cuburi mici. Puneți vinetele tăiate într-un bol, presărați-le cu sare, amestecați-le și lăsați-le pentru 10-15 minute.

2. Stoarceți sucul eliberat de vinete și spălați-le. Prăjiți vinetele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, periodic amestecându-le, până sunt gata.

3. Alegeți un bol potrivit și așezați vinetele prăjite. Potriviți-le cu sare și piper negru măcinat. Amestecați ingredientele din bol și lăsați-le să se răcească complet.

4. Curățați usturoiul și zdrobiți-l. Spălați roșiile, îndepărtați-le cotorul și tăiați-le cuburi mici.

5. Prăjiți roșiile și usturoiul în tigaia în care s-au gătit vinetele. Curățați verdeața, tocați-o și adăugați-o în tigaia cu roșii. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru după gust. Înăbușiți-le până compoziția se va îngroșa.

6. Luați tigaia de pe foc cu compoziția preparată și lăsați-o să se răcească complet.

7. Așezați 1 lipie pe suprafața de lucru și ungeți-o cu maioneză. Răspândiți și uniformizați pe toată suprafața lipiei un strat de vinete prăjite, apoi un strat de brânză de vaci, apoi un strat de cașcaval ras. Ungeți toată capodopera culinară cu sosul de roșii. Procedați similar cu lipia și ingredientele rămase.

8. Rulați lipia, apoi așezați-o în tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Topiți untul și ungeți generos rulada.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Așezați rulada apetisantă pe un platou, tăiați-o felii de mărimea dorită și serviți-o cu mare plăcere.

Notă: Nu este necesar să coaceți rulada la cuptor. La dorință, puteți să o prăjiți într-o tigaie încinsă cu unt. Tăiați rulada în două jumătăți egale și prăjiți-o la foc moderat, pe ambele părți.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1