Ruladă din omletă – o rețetă găsită într-o carte mai veche, ce merită toată atenția!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală, selectată dintr-o carte veche – ruladă din omletă, cu umplutură fină. Această ruladă de omletă este foarte economică și foarte, foarte gustoasă. Acest deliciu culinar, care se prepară foarte simplu și într-un timp record, a fost creat special pentru masa festivă! Gustarea superbă în culorile verii este foarte aromată și apetisantă.

INGREDIENTE 

– 6 ouă

– 110 g de smântână

– 70 g de morcov

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 200 g de brânză Adygei

– 1-2 căței de usturoi

– 2 linguri de smântână

– 1 legătură de mărar

– sare la dorință

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare.

2. Spargeți ouăle într-un bol adânc. Potriviți ouăle cu sare și piper negru măcinat după gust. Bateți ouăle, folosind mixerul, timp de aproximativ 1 minut.

3. Adăugați în bolul cu ouă smântâna și morcovul ras. Amestecați ingredientele cu ajutorul mixerului.

4. Tapetați tava de copt cu hârtie. Folosiți hârtie de copt calitativă, îmbibată bine cu un strat de ceară. Ungeți hârtia de copt cu ulei vegetal, folosind o pensulă de silicon.

5. Turnați în tava tapetată amestecul de ouă, răspândiți-l și uniformizați-l, folosind o spatulă.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Pregătiți umplutura: dați brânza Adygei prin răzătoarea mică și puneți-o într-un bol aparte. Spălați verdeața și tocați-o mărunt. Curățați usturoiul și zdrobiți-l.

8. Uniți brânza rasă cu verdeața tăiată și usturoiul zdrobit. Adăugați smântâna, apoi amestecați bine ingredientele.

9. Scoateți tava cu blatul copt din cuptor și lăsați să se răcească puțin.

10. Întoarceți blatul pe partea opusă. Răspândiți și uniformizați umplutura pe toată suprafața blatului, lăsând o margine liberă, de aproximativ 1,5 – 2 cm.

11. Rulați blatul. Înfășurați deliciul în hârtia de copt. Dați rulada înfășurată la frigider, pentru cel puțin 30 de minute.

12. Îndepărtați hârtia și așezați rulada festivă pe un platou. Tăiați rulada felii de dimensiunea dorită. Serviți deliciul aspectuos cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1