Ruladă din ou cu umplutură de legume – un dejun perfect pentru vară, gata într-un timp record!

Omleta a cucerit populația din toate colțurile lumii. Este foarte delicioasă și versatilă, încât poți pregăti din ea orice vă dictează pofta și dorința. Vă prezentăm o rețetă extraordinar de interesantă, din tradiționala bucătărie uzbecă – ruladă din omletă cu umplutură din legume. Aceasta se prepară uimitor de simplu și fără mare efort. Aperitivul aspectuos, gustos și suculent este o găselniță pentru o cină, atunci când vii de la muncă fără puteri.

INGREDIENTE 

– 100 g de varză

– 0,5 ardei roșu

– 0,5 castravete

– 1 roșie

– 2-3 fire de ceapă verde

– 20-30 g de cașcaval

– 5 ouă

– sare și piper negru măcinat după gust

– pătrunjel uscat după gust

– boia de ardei

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS  

– 3 linguri de smântână

– 1,5 lingură de maioneză

– 2 căței de usturoi

– sare și piper negru măcinat după gust

– pătrunjel după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați și spălați legumele. Tăiați varza pai subțire. Puneți-o într-un vas și potriviți-o cu sare, piper negru măcinat, boia de ardei și pătrunjel uscat. Amestecați bine.

2. Tăiați ardeiul dulce și castravetele pai. Tăiați roșia cuburi mici.

3. Tocați ceapa verde. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

4. Bateți ouăle cu ajutorul unui tel și potriviți-le cu sare.

5. Preparați sosul: amestecați într-un vas mic smântâna cu maioneza și usturoiul dat preventiv prin răzătoarea mică. Potriviți cu sare, piper negru măcinat și pătrunjel uscat. Amestecați sosul.

6. Într-o tigaie încinsă cu ulei, turnați cu ajutorul unui polonic mic din amestecul cu ouă. Aranjați varza doar pe o jumătate din suprafața omletei și acoperiți-o cu o grilă de sos. Acoperiți varza cu legumele tăiate și cașcaval.

7. Pliați omleta în jumătate. Lăsați-o pe tigaie. Turnați iar din amestecul cu ouă doar pe partea tigăii fără omletă. Prăjiți până se rumenește.

8. Începeți să rulați cu grijă o ruladă. Lăsați rulada în tigaie și iar turnați amestecul cu ouă. Deci, repetați până folosiți tot amestecul cu ouă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1