Ruladă-drob din carne cu legume ”Confetti” – un aperitiv fascinant pentru masa de sărbătoare!

Vă prezentăm o rețetă de drob delicios din carne tocată cu legume. Deși se prepară foarte simplu, rezultatul cu siguranță va fi peste măsura așteptărilor. Este un aperitiv perfect pentru masa de sărbătoare, numai bun pentru novicii în arta culinară. Oaspeții vor fi plăcut uimiți de aspectul festiv și gustul delicios al acestui aperitiv.

INGREDIENTE

-1 kg de carne tocată

-225 g de porumb conservat

-200 g de morcov

-150 g de mazăre

-200 g de ceapă

-90 g de pesmeți

-1 ou

-sare

-piper negru măcinat

-1 priză de maghiran

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați ceapa și morcovul. Tăiați-le cuburi mici și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până vor deveni moi.

2. Amestecați carnea tocată cu mazărea (decongelată), porumbul, pesmeții, oul, sarea, piperul negru măcinat și maghiranul.

3. Adăugați în vasul cu carne tocată legumele prăjite. Amestecați. Dacă ingredientele nu s-au legat bine, mai adăugați un ou.

4. Turnați amestecul obținut pe un strat dublu de folie de aluminiu. Rulați folia și răsuciți marginile, astfel încât aceasta să fie asemena unei bomboane. Dacă dispuneți de o formă de copt dreptunghiulară (pentru pâine), tapetați-o cu folie de aluminiu, apoi turnați carnea tocată. Acoperiți forma cu folie de aluminiu.

5. Dați forma la cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 1 oră. Scoateți rulada din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de 10 minute. Îndepărtați forma de copt și folia de aluminiu. Rulada poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1