Ruladă excelentă din piept de pui!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă fantastică de ruladă din piept de pui cu ceapă, înfășurată în bacon. Deliciul este de neuitat, fraged și foarte suculent. Se prepară ușor, chiar fără bătăi de cap. Această ruladă apetisantă și aspectuoasă va deveni vedeta oricărei mese de sărbătoare. Nimeni nu va pleca fără rețetă!

INGREDIENTE 

– 600 g piept de pui

– 300 g de bacon

– 2 cepe

– 2 linguri de muștar

– 4 linguri de miere

– 1 linguriță de sare

– 1 linguriță de piper negru măcinat

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va înmuia.

2. Pregătiți sosul: combinați într-un vas aparte mierea cu sarea, piperul negru măcinat și muștarul. Amestecați, apoi adăugați usturoiul preventiv zdrobit și apa. Iar amestecați, folosind spatula.

3. Spălați pieptul de pui și tăiați-l în jumătate. Luați o jumătate de piept de pui, puneți-o într-o pungă alimentară și frăgeziți-o pe ambele părți. Procedați similar cu cealaltă jumătate de piept de pui.

4. Tăiați un fragment de hârtie de copt și așezați carnea frăgezită pe aceasta. Suprapuneți puțin marginile.

5. Ungeți carnea cu sosul preparat, apoi așezați ceapa prăjită. Rulați-o.

6. Mai tăiați un fragment de hârtie de copt și așezați pe ea 8 fâșii de bacon (lungimea fâșiilor ar trebui să fie egală cu cea a ruladei obținute). Pliați fiecare fâșie pară de bacon, acoperind aproximativ de 1/3 din lungimea acesteia.

7. Pe marginile rămase ale fâșiilor impare așezați câte 2 fâșii de bacon. Apoi fâșiile pare, pliate, desfășurați-le înapoi. Deci, formăm o așa zisă ”cosiță” din bacon. La fel, puteți așeza ruladele din piept de pui peste bacon și să le înfășurați.

8. Tapetați tava de copt cu hârtie și așezați rulada. Ungeți generos rulada cu sosul rămas.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 175°C, pentru 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Așezați deliciul aromat și apetisant pe un platou. Serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1