Ruladă fină “Albă-ca-Zăpada”

Aperitivele sunt modalitatea ideală de a anticipa răsfățul culinar ce va urma. Rețeta de astăzi vine să confirme acest fapt. Rulada fină „Albă-ca-Zăpada” este un echilibru perfect pentru organismul nostru, întrucât conține ingrediente bogate în calciu, cum ar fi: oul, smântâna sau brânza. Este un aperitiv delicios care sigur va încânta pe oricine!

Ingrediente

– 130 g de maioneză (sau smântână)

– 4 ouă

– mărar

– 1 morcov

– sare

– piper negru

Ingrediente pentru umplutură

– 60 g de maioneză (sau smântână)

– 2 triunghiuri de brânză topită (sau brânză de vaci-100 g)

– 1 cățel de usturoi

– mărar

Mod de preparare

1. Puneți brânza topită la congelator pentru 20 de minute.

2. Într-un bol adăugați ouăle, sarea și piperul. Bateți cu telul.

3. Adăugați 130 g de maioneză (sau smântână, dacă nu aveți maioneză) și amestecați până la omogenizare.

4. Dacă aveți răbdare și inspirație puteți face un ornament pe ruladă. Curățați bine morcovul și cu ajutorul unui cuțit de curățat cartofi tăiați-l felii. Decupați floricele mici din aceste felii de morcov cu ajutorul unei forme speciale. Tapetați o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt. Aranjați floricelele pe hârtie, adăugând și câteva crenguțe de mărar printre ele.

5. Turnați cu mare grijă compoziția pregătită anterior peste ornamentul de floricele, astfel încât acestea să nu „plutească”. Coaceți-o 10 minute în cuptor la 180 de grade, până formează bule și capătă o nuanță ușor aurie.

6. Între timp pregătiți umplutura. Dați prin răzătoare mai mare triunghiurile de brânză (puse anterior la congelator), adăugați usturoiul pisat, mărarul mărunțit și 60 g de maioneză (sau smântână). Amestecați bine compoziția până la omogenizare.

7. Scoateți omleta din cuptor și lăsați-o puțin să se răcească. Apoi, cu mare grijă, răsturnați-o cu tot cu hârtia de copt peste o folie alimentară. După care îndepărtați cu atenție hârtia de copt, astfel încât să nu stricați ornamentul.

8. Aranjați cu ajutorul unei spatule umede umplutura, nivelând uniform pe toată suprafața.

9. Rulați omleta astfel încât ornamentul să fie la exterior și înveliți-o în aceeași folie alimentară.

10. Dați rulada la frigider pentru cel puțin 2 ore.

11. Îndepărtați apoi folia alimentară și tăiați marginile inestetice (dacă sunt).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1