Ruladă “Inel de Crăciun” – un aperitiv care va fi apreciat la cel mai înalt nivel!

Astăzi vă oferim o rețetă delicioasă de ruladă festivă din file de pui și ouă fierte. Legumele prăjite oferă ruladei un gust suculent și delicios, iar decorul din aluat foietaj dă ruladei un aspect și mai elegant. Rulada se prepară din ingrediente la îndemână, dar este incredibil de gustoasă, foarte gingașă și frumoasă. Impresionați-i pe cei dragi cu un aperitiv excepțional!

INGREDIENTE 

-250 g de aluat foietaj

-700 g de file de pui

-3 ouă

-1 morcov

-2 cepe

-1 cățel de usturoi

-1 legătură de mărar

-2-3 linguri de ulei rafinat (pentru prăjirea legumelor)

-sare, piper și ierburi aromatice

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Decongelați aluatul foietaj la temperatura camerei. Curățați legumele. Fierbeți 2 ouă, lăsați un ou (albușul) pentru umplutură, iar gălbenușul pentru ungerea aluatului.

2. Tăiați ceapa și morcovul bucăți medii și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei până vor deveni moi. Adăugați o priză de sare.

3. Mărunțiți fileul de pui și asezonați-l cu sare.

4. Adăugați în carnea tocată: legumele prăjite, usturoiul tocat mărunt, mărarul, piperul negru, ierburile aromatice și albușul de ou. Dacă umplutura este uscată, atunci adăugați un ou întreg. Amestecați bine.

5. Amestecați umplutura bine, ca să fie vâscoasă și omogenă.

6. Tapetați tava cu hârtie de copt și puneți un pahar la mijloc. Așezați umplutura strâns cu ajutorul lingurii în jurul paharului. Dați ruladei o formă frumoasă cu mâinile ude.

7. Tăiați ouăle fierte în jumătăți și apăsați-le în umplutură.

8. Tăiați aluatul în fâșii, decorând fiecare fâșie sub formă de brad sau faceți tăieturi mici – zigzag.

9. Decorați rulada cu fâșiile de aluat, acestea se vor lipi și se vor ține bine. Faceți flori din aluatul rămas cu ajutorul formelor și decorați rulada. Ungeți aluatul cu gălbenuș de ou și coaceți rulada în cuptorul preîncălzit la 180-190 de grade timp de 40 de minute.

10. Lăsați rulada să se răcească un pic și luați-o de pe hârtie. În timpul coacerii în mijloc se va aduna lichid (supa), scurgeți-l și ungeți apoi rulada. Tăiați rulada bucățele și serviți-o caldă la masă.

Priviți modul de preparare mai detaliat în videoclipul de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1