Ruladă ”Trufa de ciocolată” – un adevărat răsfăț pentru papilele gustative! Atât de gingașă și fină, încât se topește în gură!

Vă prezentăm rețeta unui desert deosebit de savuros. Rulada ”trufa de ciocolată” este un desert aspectuos, demn de cele mai notorii cofetării. Vă îndemnăm să renunțați la prăjiturile din comerț în favoarea unui desert special. Deși pare a fi foarte complicat de pregătit, venim să vă dovedim contrariul. Cu puțină răbdare și îndemânare, veți obține un desert atât de ciocolătos, fin și aromat, încât toți vor dori o porție în plus.

INGREDIENTE PENTRU PANDIȘPAN

-4 ouă

-100 g de făină

-150 g de zahăr

-55 g de ciocolată neagră

-1 priză de acid citric

-1 linguriță praf de copt

-priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-300 ml de frișcă vegetală

-150 g de ciocolată

-1 linguriță de cafea solubilă

-1 lingură lichior de cafea (sau coniac)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SIROP

-100 ml de apă fiartă

-1.5 lingurițe de cafea solubilă

-1 linguriță de zahăr

-lichior după gust

-pudră de cacao (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: rupeți ciocolata bucăți mici și topiți-o la baia de aburi. La dorință, puteți folosi cuptorul cu microunde. Important este să nu încălziți ciocolata prea tare. Când veți obține o masă omogenă, luați ciocolata de pe foc și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

2. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu acidul citric și o jumătate din cantitatea de zahăr, până veți obține o spumă cu vârfuri stabile.

3. Bateți gălbenușurile cu zahărul rămas. Treptat, adăugați ciocolata topită și amestecați. Cerneți în bol o jumătate din cantitatea de făină cu praful de copt și sarea. Amestecați.

4. Adăugați o parte din spuma de albușuri, apoi făina rămasă. Amestecați cu grijă, folosind o spatulă.

5. Adăugați spuma de albușuri rămasă și amestecați cu spatula, mișcând-o de sus în jos. Obțineți un aluat omogen, de o densitate medie, ce se scurge ușor și uniform de pe spatulă.

6. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și turnați în aceasta aluatul. Uniformizați-l. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C timp de 12 minute.

7. Scoateți pandișpanul din cuptor și rulați-l cu tot cu hârtie (cât este fierbinte). Lăsați-l să se răcească.

8. Pregătiți crema: turnați frișca într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți-o bine, dar nu aduceți până la fierbere.

9. Adăugați în cratița cu frișcă cafeaua și ciocolata, ruptă bucăți mici. La dorință, puteți adăuga puțin zahăr. Amestecați, până ciocolata se va topi și veți obține o masă omogenă.

10. Adăugați în cratiță lichiorul și amestecați. Lăsați crema să se răcească timp de aproximativ 20 de minute. Apoi, cu ajutorul unui mixer, amestecați până veți obține o cremă mai densă.

11. Pregătiți siropul: amestecați apa fiartă (caldă) cu cafeaua, zahărul și lichiorul. Lăsați siropul să se răcească.

12. Desfaceți pandișpanul și ungeți-l cu sirop (la temperatura camerei).

13. Ungeți pandișpanul cu cremă și rulați-l cât mai strâns (fără hârtie). Păstrați puțină cremă pentru a unge rulada deasupra.

14. Înveliți rulada în folie de aluminiu sau hârtie de copt și dați-o la frigider pentru 1 oră.

15. Scoateți rulada din frigider și îndepărtați folia de aluminiu. Ungeți-o cu cremă și presărați-o cu pudră de cacao, folosind o sită mică.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1