Rulade marmorate cu nuci și mac – o rețetă dulce din Ungaria!

Astăzi vă oferim o rețetă delicioasă din bucătăria ungurească, și anume “Rulade cu mac și nuci”, care sunt atât de gustoase, delicate și cu crustă frumoasă, încât se topesc în gură. Aluatul fraged și umplutura bogată de mac și nuci se combină perfect.

Aceste rulade sunt delicii de sărbătoare foarte gustoase și aromate. Deși modul de preparare durează mult timp, merită tot efortul, aceste rulade sunt irezistibile și foarte aspectuoase. Savurați-le cu plăcere alături de cei dragi!

Ingrediente pentru aluat

— 450 g de făină

— 185 g de unt

— 50 g de zahăr

— o priză de sare

— 1 pachețel de drojdie uscată (7 g)

— 1 gălbenuș de ou

— 150 ml de lapte rece

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutura de mac

— 200 g de mac

— 100 g de zahăr

— 2 lingurițe de zahăr vanilat

— 100 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutura de nuci

— 200 g de alune decojite și zdrobite (sau alte tipuri de nuci)

— 100 g de zahăr

— 2 lingurițe de zahăr vanilat

— 100 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru uns

— 1 ou

— 1 albuș de ou (care a rămas de la aluat)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați umplutura: amestecați macul cu zahăr și zahăr vanilat, turnați laptele fierbinte și amestecați bine ca să se dizolve zahărul. Lăsați să se răcească. La fel procedați și cu umplutura de nuci.

2. Aluatul. Amestecați făina cu drojdie și zahăr, adăugați sare și amestecați bine. Adăugați în amestec untul tăiat, gălbenușul de ou și laptele, frământați un aluat moale. Împărțiți aluatul în 2 părți, înveliți fiecare bucată de aluat în folie alimentară și dați-le la frigider pentru 30 de minute.

3. Scoateți aluatul din frigider, presărați cu făină masa de lucru și întindeți fiecare bucată de aluat într-un dreptunghi cu grosimea de 2-3 mm. Tăiați marginile neuniforme cu un cuțit.

4. Așezați deasupra umplutura într-un strat uniform, astfel încât să nu atingă marginile. Lipiți marginile scurte și opuse pe umplutură. Rulați aluatul sub formă de rolă și înțepați rola de-a lungul cu o furculiță.

5. Tapetați tava cu hârtie de copt și așezați atent ruladele. Ungeți-le cu gălbenuș de ou și așezați-le la loc rece pentru aproximativ 45 de minute (nu la frigider) sau până când gălbenușul se va usca complet.

6. Bateți albușurile ușor cu o furculiță și ungeți ruladele, lăsați-le să se usuce complet timp de cel puțin 1.5 ore (sau peste noapte).

7. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți ruladele timp de 20-30 de minute sau până se vor rumeni.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1