Rulouri crocante cu varză. Vă recomandăm să le încercați!

Echipa noastră vă oferă o rețetă simplă de rulouri umplute cu varză, care sunt foarte economice, gustoase și perfecte pentru orice anotimp. Veți obține niște rulouri delicioase și apetisante, cu aluat subțire și crocant și umplutură suculentă, care pot fi savurate chiar și de vegetarieni sau în perioada de post. Aluatul se prepară din doar 4 ingrediente banale, iar rezultatul e incredibil de gustos. Vă recomandăm să le încercați!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-2 pahare de făină

-0.5 pahar de ulei

-0.5 pahar de apă

-sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-1 varză mică

-2 cepe mici

-1 legătură de verdeață (pătrunjel, mărar, ceapă verde)

-3-4 ouă fierte tăiate mărunt (opțional, în afara postului)

-sare și piper după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Umplutura. Tăiați mărunt varza, ceapa și verdeața. Înăbușiți varza, prăjiți ceapa într-o tigaie separată încinsă cu ulei. Adăugați în varza înăbușită: verdeața, ceapa prăjită și la dorință ouăle fierte tăiate mărunt, asezonați cu sare și piper și lăsați umplutura să se răcească.

2. Aluatul. Presărați într-un bol 2 pahare de făină (posibil să aveți nevoie de o cantitate mai mare), adăugați 1/2 pahar de ulei și 1/2 pahar de apă. Combinați toate ingredientele, adăugați o priză de sare (puteți adăuga și un pic de zahăr) și frământați un aluat moale și elastic, care să se nu se lipească de mâini. Împărțiți aluatul în 12-15 bucăți. Întindeți fiecare bucată de aluat cât mai subțire până va deveni aluatul transparent.

3. Puneți umplutura la margine și rulați ruloul. Procedați la fel cu toate bucățile de aluat.

4. Ungeți rulourile obținute cu ceai intens pentru o rumenire mai bună sau cu ou bătut, dacă nu sunt de post.

5. Așezați rulourile pe o tavă unsă cu ulei și presărată cu făină (sau tapetată cu hârtie de copt) și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute.

6. Rulourile sunt gata. Aluatul este foarte subțire și crocant, asemănător cu cel foietaj, iar umplutura este suculentă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1