Rulouri cu nuci – cel mai bun desert al acestei toamne!

Vă prezentăm o rețetă de rulouri apetisante cu nuci din aluat fraged. Este un desert aromat și gustos, ideal pentru a fi servit cu o ceașcă de ceai sau cafea. Obțineți rulouri atât de gustoase, încât pur și simplu se topesc în gură. Preparați din start o porție dublă, pentru a le savura la micul dejun sau în orice moment al zilei, împreună cu familia.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 2 pahare de făină cernută

– 4 linguri smântâna de casă

– 1 ou

– 40 g de unt

– 0,5 pahar de zahăr

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 priză de sare

– 1 pachețel de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 1 pahar de nuci

– 2-3 linguri de zahăr

– 2 linguri de unt

– zahar pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți umplutura: tocați nucile cu ajutorul unui făcăleț. Puneți nucile tocate într-un bol, adăugați zahărul și untul. Frecați bine amestecul cu mâinile, până obțineți o masă omogenă.

2. Pregătiți aluatul: amestecați într-un vas oul cu zahărul, smântâna, vanilia și o priză de sare. Amestecați ingredientele, până cristalele de zahăr se vor dizolva complet.

3. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și iar amestecați. Cerneți făina de grâu cu praful de copt. Adăugați în aluat ingredientele uscate și frământați aluatul într-un tempou mai rapid, timp de 20-30 secunde (presărați făină, dacă este necesar).

4. Împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat și acoperiți-l cu umplutura de nuci.

5. Rulați blatul (nu prea strâns) și presați-l ușor.

6. Tăiați ruladele obținute felii, cu grosimea de cel puțin de 5 cm.

7. Așezați rulourile pe o tava de copt, păstrând o distanță mică intre ele. Ungeți-le cu ou bătut și faceți câte o înțepătură pe mijlocul fiecărui rulou, cu ajutorul unei scobitori.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190 grade pentru 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Aranjați rulourile pe un platou și decorați-le cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1