Rulouri de cartofi, cu umplutură de carne tocată.

Vă prezentăm astăzi, drag amator al bucatelor delicioase, o rețetă specială de rulouri de cartofi cu carne tocată. Din cele mai simple ingrediente obțineți un deliciu deosebit de aromat, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor. Avantajul de bază al acestuia este faptul că pregătiți felul principal și garnitura în același timp. Rulourile sunt perfecte nu doar pentru cina de familie, ci și pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 500-600 g de cartofi

– 1 ou

– 100-150 g de făină cernută

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 500 g de carne tocată

– sare

– piper negru măcinat după gust

– condimente pentru carne după gust

– chefir sau smântână

– ulei vegetal (pentru prăjit)

– 100 g de cașcaval ras

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert. Fierbeți-i până sunt gata. Scurgeți apa din cratița cu cartofi și lăsați-i să se răcească.

2. Decojiți cartofii și dați-i prin răzătoarea mare.

3. Combinați într-un bol cartofii rași cu 1 ou. Potriviți-i cu sare și piper negru măcinat după gust. Adăugați făina cernută. Amestecați bine ingredientele.

4. Așezați carnea tocată într-un bol și potriviți-o cu sare și piper negru măcinat după gust. Condimentați carnea tocată cu ierburile uscate preferate, apoi adăugați puțin chefir sau smântână, pentru ca umplutura să fie mai suculentă. Amestecați bine ingredientele.

5. Pe masa înfăinată așezați aluatul și redați-i o formă cilindrică. Împărțiți aluatul pe porțiuni, apoi modelați niște bile.

6. Luați o bilă, aplatizați-o ca să obțineți o turtă. Așezați umplutura, păstrând o distanță de aproximativ 1-1,5 cm de la margine.

7. Formați un rulou și lipiți marginile. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

8. Prăjiți rulourile pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, până obțineți o crustă aurie, rumenă.

9. Așezați rulourile într-o tavă de copt și dați-le la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Presărați deliciul cu cașcaval ras și mai coaceți-l timp de 5 minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1