Rulouri de post cu varză – un rezultat uimitor din doar 3 ingrediente de bază!

Vă prezentăm o rețetă de rulouri de post cu varză. În Moldova, acestea pot fi umplute cu varză proaspătă sau murată și se numesc ”vărzare”. Aluatul preparat din doar 3 ingrediente se obține foarte moale și elastic.

După coacere, obțineți rulouri pufoase, crocante și rumene, cu umplutură suculentă. Acestea pot fi servite în calitate de o gustare caldă, la ceai sau la prânz cu o supă caldă.

Ingrediente

– 2 pahare de făină

– 0.5 pahare de apă caldă

– 1 varză

– 1 morcov

– 0.5 pahar de ulei de floarea soarelui

– 0.5 linguriță de sare

– 1 ceapă

– verdeață

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tocați varza. Dați morcovul prin răzătoare. Tocați ceapa. Prăjiți înăbușit legumele, până sunt gata. Potriviți cu sare și piper negru măcinat după gust.

2. Amestecați legumele cu verdeața tocată. Lăsați-le să se răcească.

3. Amestecați făina cu uleiul și apă caldă. Adăugați sarea și frământați aluatul. Obțineți un aluatul moale și nelipicios. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei timp de 30 de minute. Apoi împărțiți aluatul în 12-15 porții.

4. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat cât mai subțire, până devine semitransparent. Aranjați puțină umplutură pe marginea blatului. Pliați marginile laterale și rulați blatul.

5. Aranjați rulourile pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Dacă doriți o crustă mai rumenă, ungeți rulourile cu ceai negru tare, preparat preventiv.

6. Coaceți rulourile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30-40 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1