Rulouri de vinete cu brânză feta și roșii – surprinde-ți oaspeții cu un aperitiv delicios și ușor de preparat!

Rulourile de vinete umplute cu o mixtură pe bază de brânză feta și roșii sunt un preparat foarte simplu și gustos, plin de aromă, cu o textură plăcută și decorativă. Puteți servi aceste rulouri în calitate de aperitiv la mesele de sărbătoare sau ca o gustare din timpul zilei.

Este o rețetă de vară, ușoară atât ca mod de preparare cât și ca număr de calorii. Această savoare sărată îi va surprinde pe toți oaspeții și se va topi repede din farfurie. Suntem absolut convinși că o să vă placă această rețetă excelentă.

Ingrediente

-2 vinete de mărime medie

-2 roșii

-120 g de brânză feta

-70 g de miez de nucă (jumătăți)

-ulei de măsline

-un pumn mic de frunze de pătrunjel

-1 cățet de usturoi (opțional)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați vinetele de-a lungul în felii de 4-5 mm grosime.

2. Încingeți tigaia cu o lingură de ulei. Puneți vinetele și prăjiți-le câte 2 minute pe fiecare parte, până vor fi gata.

3. Așezați vinetele pe un prosop de hârtie ca să se absoarbă excesul de ulei. Scoateți semințele din roșii și tăiați pulpa în fâșii groase. Puneți brânza feta, verdeața, 1 cățel de usturoi dat prin presă (opțional) și o lingură de ulei de măsline în blender. Mărunțiți până veți obține o pastă.

4. Ungeți fiecare felie de vânătă cu pasta de brânză, puneți o bucățică de roșie și jumătate de miez de nucă și rulați rulourile. Decorați-le cu pătrunjel.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1