Rulouri nemaipomenit de bune din carne de porc cu ciuperci – mereu le pregătesc pentru mesele festive!

Vă prezentăm o rețetă de rulouri delicioase din carne de porc cu ciuperci. Acestea se prepară destul de simplu și sunt perfecte atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Nu ezitați să-i răsfățați pe cei dragi cu un fel de mâncare deosebit de savuros și aromat, ce-i va cuceri pe toți. Acesta se combină perfect cu o salată din legume proaspete.

INGREDIENTE

– 700 g file de porc

– 500 g de ciuperci champignon

– 2 cepe

– 2 ouă

– 150 g de cașcaval

– 1 pahar de frișcă

– sare

– piper negru măcinat

– 40 ml ulei de floarea soarelui

– apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și puneți-o pe foc. Curățați ceapa și tăiați-o în sferturi de rondele. Prăjiți ceapa în tigaia încinsă, până se rumenește. Amestecați periodic.

2. Spălați și curățați ciupercile. Tăiați-le cuburi. Când ceapa va fi gata, adăugați în tigaie ciupercile. Amestecați și prăjiți timp de 10-15 minute, până sucul de la ciuperci se va evapora.

3. Turnați ceapa cu ciupercile prăjite într-un bol.

4. Fierbeți ouăle. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Tocați-le și adăugați-le în bolul cu ceapă și ciuperci.

5. Adăugați în bol cașcavalul ras. Amestecați.

6. Potriviți cu sare și piper negu măcinat. Amestecați.

7. Tăiați carnea de porc bucăți de mărime medie, cu grosimea de aproximativ 0.7 cm. Presărați fiecare bucată de carne cu sare (pe ambele părți) și frăgeziți-o. Obțineți o bucată de carne subțire și suficient de mare pentru a aranja pe aceasta umplutura.

8. Aranjați 2 linguri de umplutură pe margine. Rulați carnea și fixați-o cu ajutorul unei scobitori sau cu o ață. Repetați procesul cu celelalte bucăți de carne.

9. Turnați uleiul într-o tigaie și puneți-o pe foc. Faceți focul moderat. Aranjați rulourile în tigaia încinsă și prăjiți-le din toate părțile, până se rumenesc. Îndepărtați scobitorile.

10. Aranjați rulourile într-o formă de copt. Turnați în formă 1.5 pahare de apă.

11. Turnați frișca peste rulouri.

12. Presărați-le cu sare și piper negru măcinat. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute. Serviți-le fierbinți, cu garnitura preferată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1