Au fost creați pentru această mâncare! Ardei grași copți cu umplutură delicioasă!

Vă prezentăm o rețetă de rulouri delicioase din ardei copți cu brânză de vaci. Este o rețetă deosebit de originală, ce vine din bucătăria tradițională a Bulgariei. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți o gustare aromată, picantă și deosebit de savuroasă. Experimentați cu ingredientele pentru umplutură și bucurați-vă de fiecare dată de o nouă capodoperă culinară.

INGREDIENTE

-1 kg de ardei grași

-25 g de pătrunjel

-50 ml ulei de floarea soarelui

-500 g de brânză de vaci

-15 g de mentă

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aranjați ardeii pe o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei. Stropiți ardeii cu puțin ulei. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, până se înmoaie și se formează o crustă rumenă pe părțile laterale.

2. Aranjați ardeii fierbinți într-o pungă și lăsați-i să se răcească. Decojiți-i, îndepărtați semințele și tăiați-i în jumătate, de-a lungul.

3. Spălați și tocați verdeața. Amestecați-o cu brânza. Adăugați sare, piper negru măcinat și ulei. Amestecați până obțineți o masă omogenă. Cel mai bine e să folosiți o furculiță.

4. Aranjați câte o porție de umplutură pe fiecare jumătate de ardei.

5. Rulați ardeii. La necesitate, fixați-i cu ajutorul unor scobitori. Serviți rulourile reci, cu sos de usturoi.

Notă: Dacă doriți să serviți ardeii calzi, cel mai bine e să pregătiți umplutura cu brânză de vaci și să umpleți ardeii înainte de coacere.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1