Rulouri din carne cu ciuperci și cașcaval – cea mai bună mâncare din toate timpurile!

Vă prezentăm o rețetă de rulouri delicioase din carne de porc cu ciuperci și cașcaval. Rulourile sunt incredibil de gustoase, foarte apetisante și suculente, cu miros amețitor care te face să salivezi. Rulourile sunt scăldate în sos de frișcă, de aceea au un gust fermecător, care completează orice garnitură. Încântați-i pe cei dragi cu un prânz extrem de gustos și savuros!

INGREDIENTE

-700 g de file de porc

-150 g de cașcaval

-2 cepe

-2 ouă

-500 g de ciuperci

-1 pahar de frișcă

-40 ml de ulei de floarea soarelui

-1.5 pahare de apă

-sare, piper și alte condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți umplutura: fierbeți ouăle și curățați-le de coajă. Curățați cepele și tăiați-le cubulețe. Curățați ciupercile dacă este necesar, spălați-le cu apă rece și tăiați-le pai sau felii medii. În timpul preparării ciupercile vor lăsa suc și vor scădea în volum. Puneți pe foc o tigaie cu ulei și adăugați ceapa mărunțită, prăjiți-o până se va rumeni, apoi adăugați ciupercile și prăjiți legumele până se va evapora tot lichidul format. Luați tigaia de pe foc și lăsați legumele să se răcească.

2. Puneți ciupercile răcite cu ceapă într-un bol. Tăiați ouăle fierte, radeți cașcavalul și adăugați aceste ingrediente în bol. Umplutura este gata. Asezonați cu sare, piper și condimente după gust, amestecați.

3. Spălați carnea și uscați-o, înlăturați grăsimea, dacă este necesar. Tăiați carnea bucățele cu grosimea de aproximativ 1 cm. Înveliți fiecare bucățică în folie alimentară și bateți-o bine până se va mări aproximativ de 2 ori. Asezonați șnițelele cu sare. Puneți aproximativ 2 linguri de umplutură la un capăt al cărnii. Puteți folosi umplutură în funcție de mărimea cărnii.

4. Rulați atent șnițelul într-un rulou. Fixați-l cu scobitori sau ață. Repetați procedura cu celelalte bucăți de carne.

5. Încingeți o tigaie cu ulei la foc mediu. Așezați rulourile cu “cusătura” în jos și prăjiți-le pe fiecare parte. După prăjire puteți scoate scobitorile.

6. Mutați rulourile din carne într-o formă de copt. Turnați deasupra 1.5 pahare de apă și frișca, asezonați cu condimente și puneți rulourile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute, deschizând ușa cuptorului periodic și stropind carnea cu sosul format cu frișcă. Serviți rulourile fierbinți cu orice garnitură.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1