Rulouri din carne de porc, cu umplutură mai puțin obișnuită!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de rulouri din carne de porc, cu umplutură interesantă. Rulourile apetisante se gătesc foarte simplu și rapid. Gustul și aroma deliciului este de neuitat. Veți obține niște rulouri suculente datorită umpluturii mai puțin obișnuite. Orice bărbat va fi uimit și încântat de gustul original ale rulourilor delicioase.

INGREDIENTE  

– 500 g carne de porc

– 1 ceapă

– 0,5 pahar de vin roșu

– 150 g de cașcaval

– 1-2 pere

– 300 g de ciuperci champignon

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– verdeață pentru decor (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea, zvântați-o folosind prosopul de hârtie și tăiați-o fâșii lungi, plate, care apoi trebuie frăgezite. Potriviți carnea frăgezită cu sare și piper negru după gust.

2. Pregătiți umplutura: spălați ceapa și tăiați-o cuburi mici. Curățați ciupercile, spălați-le să tăiați-le cuburi mici sau felii subțiri. Tăiați cașcavalul pai.

3. Prăjiți puțin ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, apoi adăugați ciupercile. Amestecați legumele din tigaie și prăjiți-le, până sunt gata. Opriți focul. Lăsați legumele din tigaie să se răcească.

4. Spălați perele, îndepărtați-le cotorul cu semințe și tăiați-le cuburi mici. Adăugați perele în tigaia cu legumele prăjite. Potriviți umplutura cu puțină sare și piper negru măcinat după gust, apoi amestecați-o bine.

5. Puneți puțină umplutură pe marginea fâșiei de carne, apoi niște cașcaval deasupra. Rulați carnea și legați-o cu ață culinară, apoi fixați ruloul cu o scobitoare. Procedați similar cu carnea și umplutura rămasă.

6. Așezați rulourile într-o tavă de copt, preventiv unsă generos cu unt.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 10 minute. Apoi scoateți cu grijă tava din cuptor, turnați deasupra rulourilor vinul roșu și iar dați-o la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți deliciul apetisant din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. Îndepărtați scobitoarea și ața culinară din fiecare rulou. Așezați frumos rulourile aromate și foarte gustoase pe un platou de servit. La dorință, puteți decora deliciul grozav cu verdeață. Serviți capodopera culinară alături de garnitura preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1