Rulouri din carne tocată, cu umplutură de legume – un deliciu ce cucerește iremediabil!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă de rulouri delicioase din carne tocată cu legume. Este o alternativă excelentă pentru pârjoalele clasice, mai ales că se prepară la fel de simplu. Din cele mai banale ingrediente, ce sunt mereu prezente în bucătărie, obțineți niște rulouri aromate și rumene, cu umplutură savuroasă și foarte suculentă. Serviți-le alături de garnitura preferată și familia va fi încântată.

INGREDIENTE  PENTRU UMPLUTURĂ

– 1 kg de varză

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1 ardei gras

– sare

– piper negru măcinat după gust

– ulei vegetal (pentru prăjit)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CARNEA TOCATĂ

– 1,6 kg de carne tocată (800g de carne de pui + 800 g de carne de porc)

– 1 ou

– 2 cepe

– 3 linguri de pesmeți

– sare

– piper negru măcinat după gust

– pesmeți (pentru pane)

– ulei vegetal

– verdeață pentru decor (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: curățați ceapa, tăiați-o cuburi și prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos.

2. Curățați morcovul, dați-l prin răzătoarea mare și adăugați-l în tigaia cu ceapă. Amestecați și prăjiți ingredientele, aproximativ 2-3 minute, apoi adăugați varza, preventiv tăiată fideluță. Amestecați legumele să prăjiți-le timp de 7-10 minute, la foc moderat.

3. Spălați ardeiul gras, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-l cuburi. Adăugați ardeiul și tigaia cu legume. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați ingredientele și înăbușiți compoziția de legume timp de 2-3 minute. Lăsați umplutura să se răcească.

4. Pregătiți carnea tocată: în bolul cu carne adăugați ceapa, preventiv tocată cu ajutorul blenderului. Presărați ingredientele cu pesmeți, spargeți oul și potriviți-le cu sare și piper negru măcinat după gust. Omogenizați bine carnea tocată, apoi ”bateți-o” cu palma.

5. Împărțiți carnea tocată în 9 părți egale și formați din aceasta niște bile.

6. Tapetați suprafața de lucru cu un fragment de folie alimentară. Așezați o bilă de carne tocată pe aceasta. Aplatizați bila, formând o turtă. Așezați pe turta din carne tocată 2 linguri de umplutură. Cu ajutorul foliei alimentare, rulați ”blatul” și lipiți bine capetele. Procedați similar cu carnea tocată și umplutura rămasă.

7. Turnați niște pesmeți într-o farfurie. Treceți rulourile prin pesmeți și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

8. Așezați deliciul pe un prosop de hârtie, ca să înlăturați excesul de ulei. Apoi așezați rulourile pe un platou. La dorință, puteți să le decorați cu verdeața preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1