Rulouri din foietaj cu zmeură și cremă de smântână. Pur și simplu nu te mai saturi de ele!

Deserturile din foietaj sunt preferatele familiei mele și evident ale mele – deoarece se gătesc foarte rapid și simplu și sunt mereu nemaipomenit de delicioase și ușoare. Astăzi le-am gătit copiilor niște rulouri fabuloase din foietaj cu cremă de smântână și zmeură, de care au rămas pur și simplu impresionați.

Super fragede, moi și aromate, cu un divin gust dulce-acrișor aceste minunate rulouri cu certitudine vor atrage toată atenția chiar și la o masă de sărbătoare. Vă invit cu drag să le încercați. Savurați cu plăcere!

Ingrediente

— 500 g de aluat foietaj fără drojdie

— 200 ml de smântână (20%)

— 1 pahar de zmeură proaspătă (sau congelată)

— zahăr (sau zahăr pudră) – opțional

— făină

— ulei

— 1 gălbenuș de ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Întindeți aluatul (decongelat) până se mărește de aproximativ 1.5 ori (eu am folosit 2 foi de aluat a câte 250 g fiecare), pe o masă presărată cu puțină făină.

2. Tăiați aluatul cu un cuțit pentru pizza (rolă) în cca 12 pătrățele.

3. Puneți smântână (folosiți doar smântână grasă, de 20 % , 25-33 % sau smântână dulce, în nici un caz mai slabă, întrucât există riscul să se scurgă) pe marginea fiecărui pătrățel, iar deasupra așezați zmeura.

4. Dacă doriți să adăugați zahăr, încercați următoarele opțiuni: 1. Bateți smântâna cu zahărul (o să vă ia un pic mai mult timp pentru preparare). 2. Presărați smântâna cu zahăr după ce ați pus-o pe aluat. 3. Presărați zmeura cu zahăr. Eu nu am adăugat zahăr, ci le-am presărat la final (după ce le-am scos din cuptor) cu zahăr pudră. De aceea au ieșit dulci-acrișoare.

5. Rulați cu grijă aluatul sub formă de rulouri. Nu le rulați prea strâns.

6. Așezați rulourile într-o tavă unsă cu ulei și ungeți-le cu gălbenuș de ou (bătut ușor cu o furculiță).

7. Dați rulourile la cuptorul încins la 200 de grade, pentru cca 25-30 de minute.

8. Așezați rulourile pe un platou și presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1