Rulouri din lipii – un dejun simplu, dar genial! E gata într-un timp record!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă minunată de rulouri din lipii cu umplutură. În doar timp de 10 minute veți obține un deliciu extraordinar de savuros, pregătit din cele mai accesibile ingrediente. Rețeta excepțională de lipii, foarte gustoasă, cu crema de brânză și fructe uscate vă va cuceri din prima. Rulourile arată foarte apetisant, au un gust seducător și o aromă îmbietoare.

INGREDIENTE  

– 1 lipie

– 180 g brânză de vaci

– 2 linguri de lapte

– 1 ou

– puține caise uscate, prune sau stafide

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți brânza în bolul blenderului și mixați-o adăugând fructele uscate după gust, preventiv opărite și zvântate. Mixați bine compoziția. La dorință, mai puteți combina brânza de vaci cu puțin zahăr și niște vanilie, sau o puteți amesteca cu niște fulgi de ciocolată sau fulgi de cocos.

2. Spargeți oul într-un vas și adăugați 2 linguri de lapte. Bateți ingredientele, folosind telul. La dorință, puteți adăuga 1 priză de zahăr.

3. Modelați din brânza rezultată 8 bastonașe.

4. Tăiați lipia în 8 părți egale. Luați o bucată de lipie și puneți pe marginea acesteia bastonașul de brânză. Înfășurați bastonașul în lipie și pliați marginile. Procedați similar cu bucățile de lipii și brânza rămasă.

5. Treceți fiecare rulou prin vasul cu ou, apoi prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, a câte 1-1,5 minute, până se vor rumeni frumos.

Notă: Umplutura o puteți prepara atât din ingrediente sărate, cât și dulci – veți obține de fiecare dată un nou deliciu.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1