Rulouri din vafe de casă, la tigaie – nu mai aveți nevoie de un aparat de făcut vafe!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de rulouri de vafe, la tigaie. Desertul preparat după acestă rețetă deosebită, cu umplutură extrem de savuroasă, va cuceri fiecare membru al familiei. Aluatul pentru tuburi se prepară destul de simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Este un desert foarte gustos, ce merită a fi încercat.

INGREDIENTE  

– 200 g de făină cernută

– 100 ml de lapte

– 3 ouă

– 100 g de unt topit

– 150 g de zahăr

– 0,5 linguriță de zahăr vanilat

– 1 priză de sare

lapte condensat fiert (pentru a umple vafele)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le folosind mixerul. Adăugați zahărul și continuați mixarea ingredientelor, până veți obține o masă spumantă albă.

2. Turnați în masa spumantă untul topit și laptele, apoi potriviți ingredientele din bol cu zahăr vanilat și sare. Omogenizați ingredientele. Apoi adăugați făina cernută și omogenizați aluatul.

3. Turnați și răspândiți o lingură plină de aluat în tigaia încinsă, într-un strat subțire. Prăjiți-l timp de doar câteva secunde, apoi întoarceți-l rapid pe partea opusă și coaceți-l până se va rumeni frumos.

4. Puneți clătita pe suprafața de lucru și imediat, până este fierbinte, rulați-o. Lăsați ruloul apetisant să se răcească complet. Procedați similar cu aluatul rămas.

5. Umpleți rulourile de vafe cu lapte condensat fiert, folosind sacul pentru patiserie. La dorință, puteți umple rulourile cu crema preferată. Așezați desertul magic pe un platou și serviți alături de o cană cu ceai aromat sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1