Rulouri rumene, cu umplutură originală – un deliciu demn de un restaurant select!

Pieptul de pui este o adevărată pânză pentru creativitatea culinară. Carnea de pui este bună pentru toată lumea: este fragedă, ușor se marinează, nu necesită prelucrări termice îndelungate, poate fi adăugată în salate sau folosită la pregătirea gustărilor. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală de rulouri uimitoare de pui, cu o umplutură mai puțin obișnuită de legume, brânză topită și nuci. Gustarea se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Această gustare savuroasă, fără îndoială, va ocupa locul onorabil pe masa de sărbătoare.

INGREDIENTE 

– 500 g piept de pui

– 1 morcov

– 1 ceapă

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– condimente preferate după gust

– 100 g de brânză topită

– 40 g miez de nuci

– pesmeți după gust

– 1 ou

– ulei vegetal după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE   

1. Spălați bine carnea și tăiați-o felii subțiri, de-a lungul. Frăgeziți carnea tăiată și potriviți-o cu sare și piper negru măcinat după gust.

2. Pregătiți umplutura: curățați ceapa și morcovul. Tăiați ceapa cuburi mărunte, iar morcovul dați-l prin răzătoarea mare. Prăjiți ceapa tăiată într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până va deveni semitransparentă, apoi adăugați morcovul. Prăjiți legumele până sunt gata și potriviți-le cu condimentele preferate. Amestecați.

3. Tăiați brânza topită cuburi și puneți-o în tigaia cu legumele prăjite. Amestecați încontinuu ingredientele, până brânza se va topi complet și veți obține o masă omogenă.

4. Tocați nucile și combinați-le cu masa omogenă din tigaie. Turnați masa omogenă într-un bol. Amestecați bine ingredientele.

5. Spargeți un ou într-un bol mic și bateți-l folosind telul. Turnați pesmeții într-o farfurie.

6. Luați o felie de carne de pui și așezați pe marginea acesteia 1 lingură de umplutură. Rulați felia de carne. Procedați similar cu carnea și umplutura rămasă.

7. Treceți rulourile prin bolul cu oul bătut, apoi prin farfuria cu pesmeți.

8. Prăjiți rulourile într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, până sunt gata și devin rumene.

9. Tapetați o farfurie cu un prosop de hârtie. Așezați rulourile pa farfuria tapetată, astfel încât să înlăturați excesul de ulei.

10. Așezați deliciul pe un platou. La dorință, decorați-l cu verdeața preferată. Serviți rulourile apetisante cu mare poftă și plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1