Rulouri și legume înăbușite, la tigaie – un deliciu perfect pentru prânz sau cină!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de rulouri umplute, cu legume. Acest fel de mâncare poate fi servit atât la prânz cât și la cină, alături de familia dragă. Este un deliciu foarte gustos, sățios și apetisant, care se prepară din cele mai accesibile ingrediente. Rulourile cu umplutură, înăbușite cu legume, reprezintă o adevărată capodoperă culinară, care și se prepară destul de simplu.

INGREDIENTE ALUAT 

– 400 g de făină cernută

– 200 ml de apă

– 1 ou

– 1/2 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE UMPLUTURĂ 

– 500 g de carne tocată

– 2 cepe

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– ulei vegetal

– 1 morcov

– 1 lingură pastă de roșii

– 3 cartofi

– 500 ml de apă

– sare după gust

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: amestecați într-un bol făina cernută cu sarea, apoi spargeți 1 ou și turnați 200 ml de apă. Frământați aluatul. Puneți aluatul într-o pungă alimentară și lăsați-l pentru 15 minute.

2. Pregătiți umplutura: curățați, spălați și tăiați o ceapă cuburi mici. Puneți într-un bol aparte carnea tocată, adăugați ceapa cuburi și potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați bine umplutura.

3. Puneți aluatul pe masa înfăinată și împărțiți-l în două părți egale. Modelați bile din aluatul împărțit. Luați o bilă și întindeți un blat rotund subțire. Tăiați blatul în două părți.

4. Luați puțină umplutură și răspândiți-o pe fiecare parte a blatului. Modelați câte o ruladă, cât mai strânsă, din fiecare parte a blatului. Tăiați ruladele pe porțiuni de aproximativ 5-6 cm, pentru a obține rulouri. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

5. Curățați și spălați morcovul și ceapa rămasă. Tăiați ceapa cuburi, iar morcovul dați-l prin răzătoarea mare. Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i pe porțiuni medii. Prăjiți legumele într-o tigaie adâncă, încinsă cu ulei vegetal, apoi adăugați pasta de roșii. Amestecați compoziția, folosind spatula, apoi turnați 100 ml de apă. Aranjați în tigaia cu legume cartofii, apoi aranjați deasupra rulourile.

6. Turnați apa rămasă (400 ml) și presărați compoziția cu sare după gust. Înăbușiți compoziția la foc mic, timp de aproximativ 35-40 de minute, sub capac, până este gata. Opriți focul. Lăsați felul de mâncare pentru 10 minute să se pătrundă cu gusturile și aromele splendide ale ingredientelor.

7. Serviți mâncarea apetisantă presărată cu verdeață.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1