Rulouri suculente din carne de porc, perfecte pentru orice sărbătoare!

Rulourile din carne de porc au un aspect deosebit de festiv. Chiar dacă acestea se prepară destul de simplu, sunt numai bune pentru a fi servite la masa de sărbătoare. Rumene, aromate, cu o umplutură suculentă și cremoasă, acestea nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Dacă doriți să vă surprindeți oaspeții cu un deliciu special, atunci rețeta de mai jos este exact ceea de ce aveți nevoie.

INGREDIENTE

– 700 g file de porc

– 500 g de ciuperci champignon

– 2 cepe

– 2 ouă

– 150 g de cașcaval

– 1 pahar de frișcă

– 1.5 pahar de apă

– sare

– piper negru măcinat

– ulei de floarea soarelui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți umplutura: încingeți 2-3 linguri de ulei într-o tigaie (la foc moderat). Curățați ceapa și tăiați-o sferturi de rondele. Prăjiți ceapa până se va rumeni ușor. Amestecați periodic.

2. Spălați și curățați ciupercile. Tăiați-le cuburi. Când ceapa va fi gata, adăugați ciupercile în tigaie. Amestecați. Prăjiți timp de încă 10-15 minute (până se va evapora lichidul din tigaie). Amestecați periodic.

3. Fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă și puțină sare. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Tăiați-le cuburi.

4. Într-un bol, amestecați legumele prăjite cu ouăle fierte și cașcavalul ras. Potriviți cu sare și piper negru după gust. Amestecați bine.

5. Tăiați carnea de porc felii, cu grosimea de aproximativ 0.8 cm. Frecați fiecare bucată de carne cu sare și frăgeziți-o bine, pe ambele părți. Obțineți niște bucăți subțiri de carne, suficient de mari pentru a așeza pe fiecare câte o porție de umplutură.

6. Așezați pe marginea unei bucăți de carne 2 linguri de umplutură. Pliați marginile laterale și rulați carnea. Fixați rulourile cu ajutorul aței sau a unor scobitori. Procedați la fel cu celelalte porții.

7. Puneți o tigaie cu ulei la foc moderat. Așezați rulourile în tigaia încinsă, cu marginea orientată în jos. Prăjiți-le pe ambele părți, până se vor rumeni. Îndepărtați ața sau scobitorile.

8. Așezați rulourile prăjite într-o formă de copt. Turnați în formă 1.5 pahar de apă, apoi acoperiți carnea cu frișcă. Presărați cu sare și piper negru măcinat.

9. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Serviți rulourile calde, cu garnitura preferată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1