Salam de ciocolată – desertul copilăriei, gata în doar 15 minute!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de salam dulce de ciocolată – un desert ispititor la gust. Desertul se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. În doar 15 minute veți prepară o delicatesă adevărată. Este desertul cu gustul copilăriei, pe care adesea mamele și bunicile îl găteau. Nu ezitați să-i bucurați pe cei dragi cu un deliciu special.

INGREDIENTE  

– 300 g de biscuiți

– 150 ml de lapte

– 100 g de zahăr

– 100 g de unt

– 30 g pudră de cacao

– 50 g de nuci fărâmițate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați laptele într-o cratiță, apoi adăugați zahărul și pudra de cacao. Amestecați bine compoziția și puneți-o pe foc. Aduceți ingredientele până la fierbere (la foc mic), apoi opriți focul.

2. Adăugați untul în cratița cu ingredientele fierbinți și amestecați, până veți obține o compoziție omogenă. Lăsați compoziția să se răcească complet.

3. Puneți 1/2 din cantitatea de biscuiți într-o pungă de plastic și fărâmițați-i mărunt de tot, folosind făcălețul. Fărâmițați similar biscuiții rămași, dar lăsați bucățile puțin mai mari. Puneți biscuiții fărâmițați în cratița cu compoziția de lapte și unt, apoi adăugați nucile. Amestecați bine ingredientele, folosind spatula.

4. Luați un fragment de folie de plastic și așezați compoziția pe aceasta. Redați-i o formă cilindrică. Rulați ”salamul” în folie și dați-l la frigider pentru 2 ore.

5. Scoateți desertul din frigider, îndepărtați folia de plastic și tăiați-l rondele de mărimea dorită. Serviți ”salamul” dulce cu mare plăcere, alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1