Salam de pui fiert în cană – un mezel de casă uimitor! Mult mai delicios și sănătos decât cel cumpărat!

Vă prezentăm o rețetă de salam delicios, pregătit în condiții casnice. Deseori, salamul fiert din comerț este pregătit din produse necunoscute, cu o mulțime de conservați și coloranți chimici. Pentru a evita consumul de produse dubioase, vă îndemnăm să pregătiți un salam delicios de pui în condiții casnice. Acesta se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Bucurați-i pe cei dragi cu un salam absolut inofensiv pentru sănătate.

Ingrediente

– 500 g piept de pui

– 400 ml de lapte

– 1 ou

– 2 linguri de amidon

– 3-4 căței de usturoi

– 2-3 lingurițe de sare

– 1 linguriță de zahăr

– 0.5 linguriță piper negru măcinat

– 0.5 linguriță boia de ardei

– 0.5 linguriță de coriandru măcinat

– 0.5 linguriță de nucșoară

– condimente pentru pui după gust

– ardei iute măcinat (la dorință)

– ulei vegetal (sau unt)

– verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați carnea de pui bucăți de mărime medie.

2. Aranjați carnea în vasul robotului de bucătărie. Tocați carnea până obțineți un piure.

3. Amestecați carnea tocată cu oul, condimentele, usturoiul curățat și ardeiul iute (la dorință). Amestecați iarăși cu ajutorul robotului de bucătărie.

4. Dizolvați amidonul într-un pahar de lapte. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

5. Turnați laptele cu amidon în vasul cu carnea tocată. De regulă, se folosește amidon de cartofi. Dacă nu dispuneți de amidon de cartofi, puteți pregăti salamul cu amidon de porumb.

6. Turnați laptele rămas în vasul cu carnea tocată. Adăugați sarea și zahărul. Amestecați. Dacă doriți să obțineți un salam mai sățios, înlocuiți laptele cu frișca.

7. Obțineți un amestec, precum în poza de mai jos.

8. Pregătiți formele (sau cănile) de sticlă sau porțelan, termorezistente. Ungeți-le cu ulei vegetal sau unt. Umpleți vasele cu carnea tocată. Umpleți formele doar pe 2/3 din înălțime acestora. Cel mai bine e să folosiți căni mai înalte.

9. Acoperiți cănile cu folie alimentară și puneți-le într-o cratiță. Turnați în cratiță apă, astfel încât nivelul acesteia să ajungă până la mijlocul cănilor. Acoperiți cratița cu un capac și puneți-o pe foc.

10. Dacă doriți să vă asigurați că formele nu se vor deteriora – aranjați la fundul cratiței un prosop sau o grilă. Fierbeți salamul timp de 30-40 de minute, la foc mic.

11. Scoateți formele din cratiță și îndepărtați folia alimentară. Răsturnați salamul într-o farfurie. Lăsați-l să se răcească timp de 1-2 ore.

12. Tăiați salamul felii. Dacă doriți să aibă un aspect mai apetisant și rumen, prăjiți-l puțin într-o tigaie cu ulei încins.

Notă: La dorință, puteți adăuga la carnea tocată cașcaval, măsline verzi sau chiar ciuperci. Dacă doriți o șuncă delicioasă de casă, nu veți avea nevoie de robotul de bucătărie. Doar lăsați carnea tăiată bucăți mici. Rețeta de mai sus este numai bună atât pentru carne de pui, cât și pentru cea de vită, curcan sau iepure.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!