Salată ”Arici” cu pui și mazăre – o mănânci cu privirea!

Vă prezentăm o rețetă de salată super delicioasă și aspectuoasă. Din ingrediente simple și accesibile, combinate perfect, această salată imediat va capta atenția tuturor. Copii vor fi cei mai nerăbdători să guste din această capodoperă culinară. Puteți folosi atât carne de pui, de curcan sau orice tip de carne afumată.

Ingrediente

– 600 g piept de pui

– 5 ouă

– 150 g de măsline

– 150 g de maioneză

– 300 g de mazăre conservată

– 150 g de cașcaval

– 2 căței de usturoi

– 5 frunze de salată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Fierbeți pieptul de pui. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l cuburi de mărime medie.

2. Fierbeți ouăle. Amestecați carnea de pui cu gălbenușul tocat, 1 cățel de usturoi presat și mazărea. Adăugați 75 g de maioneză și amestecați.

3. Spălați frunzele de salată. Aranjați-le pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de apă. Aranjați frunzele de salată pe un platou. Pe frunze aranjați amestecul salata cu carne. Redați-i forma corpului unui arici.

4. Dați prin răzătoare cașcavalul și albușurile de ou. Amestecați cașcavalul cu albușul ras, 1 cățel de usturoi presat și 75 g de maioneză. Aranjați acest amestec pe ”corpul ariciului”, cât mai uniform.

5. Tăiați măslinele în 8 părți. Aranjați feliile de măsline pe salată, imitând ghimpii ariciului. La fel din măsline faceți nasul și ochii ariciului.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1