Salată ”Bakat” pentru iarnă – un aperitiv picant de vinete, cu ardei și roșii! Aperitivul preferat al întregii familii, ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare!

Salata ”Bakat” este un aperitiv picant, din vinete cu ardei și roșii. Prezența ardeiului iute și a usturoiului transformă a simplă salată de legume într-un deliciu cu totul special. Acesta se combină perfect cu orice fel de mâncare cu pește, carne sau cartofi. Textura sa plăcută și aroma irezistibilă nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

-1 kg de ardei grași

-2 kg de vinete

-500 g de morcov

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ

-1.5 kg de roșii

-250 g de usturoi

-1 legătură de mărar

-1 ardei iute

-1 legătură de pătrunjel

-500 ml ulei de floarea soarelui

-150 g de zahăr

-100 ml de oțet 9%

-50 g de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și uscați vinetele cu ardeii grași. Coaceți legumele în cuptorul bine preîncălzit timp de 10-12 minute. Decojiți-le, îndepărtați semințele și tăiați-le cuburi. La dorință, legumele pot fi prăjite și într-o tigaie.

2. Spălați și curățați morcovii. Dați-i prin răzătoarea mare și prăjiți-i într-o tigaie cu ulei încins, până se vor înmuia.

3. Spălați și tocați verdeața.

4. Pregătiți marinada: dați roșiile prin mașina de tocat carne. Curățați și presați usturoiul. Îndepărtați semințele de la ardeiul iute și tocați-l mărunt.

5. Într-un vas mai mare, amestecați piureul de roșii cu usturoiul, ardeiul iute, zahărul, sarea, oțetul și uleiul. Puneți vasul pe foc.

6. Când marinada va începe să fiarbă, adăugați în vas legumele și verdeața pregătită. Amestecați. Fierbeți timp de aproximativ 1 oră.

7. Umpleți borcanele sterilizate cu salata fierbinte. Închideți-le cu capace. Acoperiți-le cu o plapumă mai caldă și lăsați-le să se răcească.

Notă: Din cantitatea de ingrediente prezentată mai sus, obțineți 7 borcane de salată, cu volumul de 0.75 l fiecare.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1